Învață-ți copilul să economisească bani, așa va deveni un adult responsabil! Descoperă și alte beneficii

Publicat pe de Catalina Cristescu

Vrei să-ți pregătești copilul pentru diferitele probleme ale vieții? Nu neglija educația financiară și modul corect în care să se raporteze la bani.

Un copil care învață de timpuriu să economisească va deveni un adult mai responsabil, care va putea să își materializeze mai ușor visurile.

Practic viitorul adult, dar și adolescentul, va avea capacitatea să își gestioneze mai bine veniturile, să amâne plăcerea imediată și astfel să obțină gratificații mai mari.

Citește și:

Menții regulile impuse copilului tău? Greșeli de parenting pe care nu trebuie să le repeți

Specialiștii în parenting avertizează: supraprotecția e un rău pe care i-l faci copilului din prea multă dragoste

Un proces atât de (aparent) banal ca economisirea ajută la creșterea încrederii în sine, a stimei de sine și contribuie la valorizarea propriei munci.

De asemenea o sumă de bani pusă în cont pentru zile negre oferă un anumit confort psihologic și libertatea de a face anumite alegeri care țin nu doar de viața profesională ci și personală, având acel grad de independență.

Persoanele care obișnuiesc să economisească trec mai ușor peste diferitele obstacole sau eșecuri pe care le întâmpină în viață.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter