Locuri de vizitat în Copenhaga

Publicat pe

Copenhaga este un oraș pe care trebuie să îl vizitezi neapărat. Fie că este doar un city break sau o vacanță în toată regula, capitala daneză este un oraș fantastic de explorat.  Există o mulțime de lucruri de vizitat în orice sezon, așa că orientează spre Danemarca pentru următoarea ta escapadă.

Locuri de vizitat în Copenhaga și obiective turistice

Portul Nyhavn

Nyhavn este una dintre principalele atracții turistice din Copenhaga – și pe bună dreptate. Acesta este unul dintre cele mai instagramabile locuri din oraș.

Portul a fost finalizat în 1673 și inițial a fost un port strict comercial. Casele colorate pe care le vedem astăzi au fost construite abia în secolele XVIII și XIX. Este multă istorie în jurul portului.

Hans Christian Andersen, un celebru autor danez, a locuit în unele dintre case.

Top 5 cele mai instagramabile plaje din Europa

Pentru vizitatorii de astăzi, există o mulțime de cafenele și restaurante din care să alegi și unde te poți relaxa în timp ce admiri priveliștea.

Mica Sirenă

Celebra statuie care se află de-a lungul portului Copenhaga pentru a comemora personajul despre care a scris cândva scriitorul danez Hans Christian Andersen este printre obiectele tuturor celor care vizitează orașul.

Această statuie din bronz și granit este cocoțată pe o stâncă de pe malul vestic, la o mică plimbare la nord de portul Nyhavn. De obicei, o poși găsi căutând mulțimea de oameni care stau pe trotuar și care par să privească în gol în port.

Castelul Rosenborg

Castelul Rosenborg se află la colțul Konges Have („Grădina Regelui').

Castelul a fost construit de regele Christian al IV-lea la începutul secolului al XVII-lea (1606), dar intenția inițială era ca acesta să servească drept casă de vară.

Astăzi, vizitatorii pot cumpăra un bilet și pot intra înăuntru. În interiorul castelului, vei găsi bijuteriile coroanei Danemarcei.

Un alt punct de atracție este Sala Cavalerilor, în care poți vedea tronurile de încoronare și cei trei lei de argint care stau de pază. Acești lei sunt în mărime naturală.

Strada comercială Strøget

Fiind una dintre cele mai lungi străzi pietonale din Europa, Strøget este o modalitate excelentă de a vedea inima și sufletul stilului de viață din Copenhaga.

Citește și: Top 5 destinații de vacanță mai puțin cunoscute din Grecia

Strada are peste 1,1 kilometri – și este împânzită de o mulțime de magazine diferite, care variază de la lanțuri de magazine mai ieftine până la branduri cu adevărat scumpe pe care te-ai aștepta să le vezi. Există chiar și câteva buticuri locale în care merită să intri.

Poți găsi Primăria din Copenhaga la capătul sudic și Piața Kogens Nytorv cu Teatrul Regal Danez și Portul Nyhavn la capătul nordic.

Parcul de distracții Tivoli Gardens

Acest parc de distracții este foarte cunoscut de danezi și de toți vizitatorii din Copenhaga. Tivoli a fost deschis pentru prima dată la 15 august 1843.

Este ca și cum ai intra într-o capsulă a timpului. Tivoli este al doilea cel mai vechi parc de distracții în funcțiune din lume.

În Tivoli, te poți plimba cu roller coasterul din lemn din 1914. Este unul dintre cele doar șapte roller coaster din lume care mai are încă un frânar la bord! Datorită istoriei bogate, Tivoli este cel mai vizitat parc tematic din toată Scandinavia.

Frederiks Kirken – Biserica de marmură

Cupola verde face ca acest punct de reper să fie greu de ratat. Frederiks Kirken, sau „Biserica de Marmură”, este situată la vest de Palatul Amalienborg.

Biserica se numără printre cele mai impresionante biserici din Copenhaga și este impresionantă la interior și exterior.

Cele mai colorate orașe din lume

Deși piatra de temelie a fost pusă în 1749, biserica a fost inaugurată oficial abia în 1894. Pentru vizitatorii de astăzi, biserica este deschisă publicului în fiecare zi, iar cupola poate fi vizitată la orele 13:00 și 15:00 în fiecare zi în timpul lunilor de vară (și la aceleași ore în weekend în timpul iernii).

Rundetårn

Construit în secolul al XVII-lea, „Turnul Rotund”, așa cum i se spune în engleză, este cu siguranță o priveliște impresionantă. După ce plătești intrarea, vei urca pe o rampă în spirală, în sus, până ajungi în vârf.

Ieși pe ușă și vei fi întâmpinat de priveliști de 360 de grade ale orașului Copenhaga.

Poți alege, de asemenea, să vizitezi observatorul – care este cel mai vechi dom de observator funcțional din Europa.

De asemenea, au adăugat o nouă podea de sticlă pentru ca vizitatorii să poată vedea structura de bază a turnului.

Kongens Have

Cel mai vechi și mai vizitat parc din centrul orașului Copenhaga. Kongens Have sau „Grădina Regelui” este frumoasa zonă cu iarbă mai aproape de stația Nørreport.

Parcul este un loc minunat pentru a te plimba prin el, sau pentru a lua o pătură și a te bucura de un picnic în timpul verii. Într-o zi foarte însorită, vei găsi localnici care mănâncă, se joacă, beau ceva sau socializează.

Palatul Christiansborg

Turnul merită urcat – iar galeriile din interior sunt și ele interesante!

Situat tehnic pe micuța insulă Slotsholmen, Palatul Christiansborg este locul unde familia regală daneză își îndeplinește îndatoririle oficiale.

Vezi şi Castelul Edinburgh – unul dintre cele mai frumoase castele din Scoția!

Palatul este, de asemenea, un loc multifuncțional – conținând Parlamentul danez Folketinget, Curtea Supremă și Ministerul de Stat.

Terenul este imens și poți cumpăra bilete pentru tururi ale diferitelor zone regale. Punctul culminant pentru noi este turnul care oferă o vedere de 360 de grade asupra orașului Copenhaga. De acolo de sus se poate vedea chiar și Malmö, Suedia!

Palatul Amalienborg și schimbul de gardă

Ca reședință oficială a familiei regale, Palatul Amalienborg este format din patru clădiri identice și o curte mare în care se află statuia ecvestră a fondatorului Amalienborg, Regele Frederik al V-lea.

În interiorul palatului, pasionații de istorie pot vizita muzeul care prezintă secole de istorie daneză.

Amalienborg este probabil cel mai bine cunoscut de vizitatori pentru „schimbarea zilnică a gărzii”. În fiecare zi, la ora 12:00, gărzile regale daneze (numite Den Kongelige Livgarde) mărșăluiesc de la cazarma de lângă Castelul Rosenborg până la curte.

Castelul (Kastellet)

Una dintre cele mai bine conservate cetăți stelare din Europa de Nord.

În zilele noastre, Kastellet servește drept parc și sit istoric. Pe vremuri, însă, Kastellet a fost o piesă cheie în fortificarea capitalei daneze.

Terenul este liber și oferă vizitatorilor posibilitatea de a se plimba, dar și obiective turistice precum biserica, moara de vânt și clădiri militare istorice mai mici.

Primăria orașului Copenhaga și piața

Terminată în 1905, Primăria din Copenhaga este sediul oficial al primarului orașului Copenhaga. A fost realizată în stil romantic și a fost de fapt făcută să semene cu primăria din Siena, Italia.

Cele mai cool oraşe de pe Instagram

Deși poți vizita liber primăria istorică în timpul orelor de deschidere, atracția principală pentru vizitatorii din Copenhaga este turnul.

Turnul Primăriei – cu o înălțime de peste 105 metri – este printre cele mai înalte turnuri din întreaga Copenhaga. Trebuie să mergi acolo sus cu un ghid, așa că este mai bine să îți planifici din timp această vizită.

Sunt aproximativ 300 de trepte până în vârf, dar merită pentru o priveliște minunată a orașului Copenhaga.

În ceea ce privește piața din față, Piața Primăriei este populară pentru expoziții, adunări publice și este începutul/finalul faimoasei străzi comerciale Strøget.

Noaptea, este un loc frumos prin care te poți plimba pentru a vedea luminile și a îți face o idee despre orașul pe timp de noapte.

Piețele alimentare din Copenhaga

Unul dintre lucrurile pentru care Copenhaga este cunoscută este bucătăria sa. Danezii au câteva clasice, cum ar fi smørrebrød – care este sandvișul cu fața deschisă, acoperit cu diverse cărnuri, brânzeturi, legume și produse tartinabile.

Deși există locuri excelente pentru a mânca peste tot în oraș, piețele alimentare merită cu siguranță văzute. Iată două pe care să nu le ratezi:

Torvehallerne – situată în spatele gării Nørreport, această piață de alimente este îmbrăcată în sticlă și arată minunat atât din interior, cât și din exterior!

Înăuntru, vei găsi magazine și tarabe care vând pește și carne proaspătă, până la brânzeturi, slider-uri gourmet, pâine proaspătă etc.

Reffen – o piață masivă de alimente în interior/exterior pe o altă insulă mică și un complex de depozite (același loc unde în trecut se afla Papirøen). 

Muzeul Național al Danemarcei

Dacă ești pasionat de muzee, poți vizita Muzeul Național al Danemarcei. Muzeul oferă vizitatorilor o gamă largă de exponate daneze din epoca bronzului până în prezent.

Muzeul are, de asemenea, exponate din alte epoci și regiuni din întreaga lume.

Vor Frelsers Kirke

Situat în capătul estic al centrului orașului, în cartierul Christianshavn din Copenhaga, vei găsi un turn în spirală care se ridică din clădirile de jos.

Biserica în stil baroc Vor Frelsers Kirke, în stil baroc, servește ca parohie activă pentru peste 8.000 de persoane. Turnul spiralat de stejar din vârf este ceea ce atrage mulți vizitatori!

Vezi şi locuri de vizitat în Amsterdam – cele mai apreciate obiective turistice!

În timp ce biserica a fost construită în anii 1680, turla în spirală a fost finalizată abia după cel puțin 50 de ani.

Priveliștea este una dintre cele mai frumoase din interiorul orașului – dar urcarea în vânt puternic poate fi puțin înfricoșătoare!

Nu uita să te pierzi printre străduțe, să încerci cât mai multe lucruri noi și să faci multe poze. 

Sursa foto: Shutterstock.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter