Cele mai cool oraşe de pe Instagram

Publicat pe

Descoperă alături de noi orașele care, pe lângă istoria bogată pe care o au, îți oferăposibilitatea să imortalizezi detalii unice la fiecare pas. Havana atrage prin culorile sale pastelate și mașinile de epocă, Berlinul te cucerește cu picturile murale, iar Amsterdamul arată ca un oraș de turtă dulce. Succesul pe Instagram e garantat.

Câți dintre voi nu v-ați ales destinația de vacanță în funcție de imaginile pe care le-ați văzut și v-au impresionat pe conturile de socializare ale altor persoane? Asta pentru că o fotografie face cât o mie de cuvinte, iar o fotografie reușită, urcată pe Instagram, este mai ceva ca o carte de vizită.

AMSTERDAM

O plimbare cu vaporașul sau cu barca pe canalele din Amsterdam reprezintă o experiență unică. De jur-împrejur vezi clădiri colorate în roșu, negru sau cărămiziu, cu ferestre vopsite în alb, ceea ce le aseamănă cu căsuțele de turtă dulce din poveștile fraților Grimm. Dar pentru a realiza fotografii reușite, care să nu necesite prea multe editări, cel mai bine este să aștepți apusul, când razele molcome ale soarelui îmbracă orașul într-o lumină aurie. De pe canale poți zări „Trezoreria, „Podul Închisorii, cel mai înalt pod din Amsterdam, „Vaporașul cu Pisici, ancorat pe Singel, unde și-au găsit adăpost sute de feline, sau cea mai veche cafenea, „Chris, de pe Bloemstraat, datând din 1924. Dacă preferi să străbați orașul pe bicicletă, oprește-te în piețele de flori, unde vedete sunt zecile de soiuri de lalele, sau admiră peisajele de basm în timp ce savurezi o cafea bună la fereastra unei cafenele bruine kroeg. Însă nu te opri aici, ci vizitează și câteva muzee. La Muzeul Van Gogh, care adăpostește adevărate comori istorice, vei găsi cea mai mare colecție de picturi ale celebrului artist olandez. Cum în Amsterdam ciclismul este cea mai populară metodă de deplasare, nu te mira dacă o să vezi biciclete parcate una lângă alta pe podurile ce traversează canalele. Bucură-te de aceste imagini pitorești și imortalizează-le cu telefonul mobil.

Vezi şi locuri de vizitat în Amsterdam – cele mai apreciate obiective turistice!

Fa cunostinta cu povestea lui Vincent van Gogh!

HAVANA

Havana, capitala colorată a Cubei, este un loc fascinant, unde spiritul revoluționar, salsa, trabucurile cubaneze și romul sunt la ele acasă. Aici vei avea ocazia să admiri clădiri istorice, să te plimbi în voie printre cele mai interesante monumente și să fotografiezi istoria vie, fără a avea nevoie de filtre de editare, însă nu înainte de a savura un Mojito sau un Cuba Libre la una dintre terasele centrului vechi. Habana Vieja a fost inclusă în Patrimoniul Universal UNESCO încă din 1982, iar arhitectura frumos colorată, poveștile cu Ernest Hemingway, posterele cu Che Guevara și Cadillac-urile de epocă, folosite ca taxiuri, îți vor da impresia că timpul stă în loc. Înainte de lăsarea serii, trebuie neapărat să faci un tur într-o astfel de mașină colorată, pentru a simți cu adevărat atmosfera de sărbătoare a orașului. Iar dacă mai bifezi și o plimbare pe plajele magice ale Mării Caraibilor, poți spune că ai gustat cu adevărat atmosfera din capitala Cubei. După o zi în care ai descoperit secretele și legendele Havanei, este timpul să exersezi salsa în celebra Casa de la Musica. Amintirile tale vor fi de neuitat.

BERLIN

Pentru iubitorii de artă în aer liber, Berlinul este destinația ideală. Capitala Germaniei este o adevăra­tă „Mecca a artei urbane, unde graffitile împânzesc orașul de la un capăt la altul. Deși nu sunt legale, autoritățile le încurajează tocmai pentru faptul că, anual, atrag milioane de turiști, iar în zona Kreuz-berg vei fi surprins să constați că locuințele sunt dese­nate de sus până jos. După ce ai admirat și fotografiat fiecare pictură, oprește-te și la East Side Gallery, una dintre cele mai importante atracții turistice ale Berli­nului și cel mai mare tronson rămas din Zidul Berli­nului. Acesta este o adevărată galerie de artă în aer liber și găzduiește peste 100 de opere care au scris is­torie. Una dintre cele mai cunoscute lucrări este „Sărutul Ucigaș, din 1979, dintre Leonid Brejnev (președintele Rusiei între anii 64 și 82) și Erich Ho­necker (politician german care a condus Germania de Est din 71 până înainte de căderea Zidului Berli­nului). O altă pictură pe care o vei întâlni la tot pasul este „Little Lucy, un personaj inspirat din desenele animate „The Littles. La Checkpoint Charlie, sin­gurul punct prin care era posibilă trecerea între Ber­linul de Est și cel de Vest, și care a fost și scena multor filme și cărți cu spioni, te poți fotografia fie cu un sol­dat american, fie cu unul sovietic.

Inna: „Sunt extrem de multe destinații minunate pe care le-am văzut în timpul turneelor mele. Amintesc în special de călătoria mea la Roma din această vară, unde am filmat noua sesiune «Rock the Roof», pe acoperișul unei clădiri. Un oraș în care orice poză poate fi transformată foarte ușor într-un tablou. Cu aju­torul aplicației «Snapseed» și al funcției «drama», pozele se conturează, iar deta­liile devin mai clare.

Blogu lu Otravă: „Italia este recoman­darea mea de suflet. O să mă opresc în zona Amalfi, unde am fost în această vară, iar dacă ajungeți aici, trebuie nea­părat să treceți și prin Positano, cel mai romantic orășel de pe Coastă, un loc de poveste în care îți trebuie doar un tele­fon mobil și fotografia iese de la sine. Cărămiziul caselor, turcoazul mării, leandrii care se află peste tot, albastrul cerului sunt culorile care fac din acest loc unul fabulos. Iar dacă ți-a plăcut «The Talented Mr. Ripley», o să-ți placă și mai tare acest loc minunat.

Alex Gâlmeanu: „Una dintre cele mai faine experiențe fotografice pe care le-am avut până acum s-a întâmplat în câteva orașe ale Marocului. Essaouira este un port realizat de portughezi în urmă cu vreo câteva sute de ani, e un loc romantic. Marrakech este plin de culoare și extrem de agitat, Fes e unul dintre cele mai coerente orașe din punct de vedere arhitectural, tipic acestor zone, iar în Tanger simți că Europa este aproape, într-un mix de influențe interesante. În toate orașele acestea trebuie să mergi în medine, așa se numesc cartierele vechi, și să te pierzi pe străzile lor. Eu am observat că Instagramului îi place cu­loarea, poate ăsta ar fi principalul lucru pe care l-aș recomanda. E interesant să încerci un mic joc de-a jurnalismul, adică să le transmiți celorlalți un pic din energia locurilor pe care le vizitezi.

ADINA VÎLCEA Foto SHUTTERSTOCK

Cele mai cool oraşe de pe InstagramCele mai cool oraşe de pe Instagram

Afla si care sunt cele mai mari orase din lume?

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter