Cum să îți mărești libidoul. 5 soluții naturale

Publicat pe

Nu e obligatoriu să ai probleme în cuplu ca să apelezi la afrodisiace. O poţi face şi dacă îţi doreşti o mică schimbare – ceva mai multă pasiune, un strop de „picanterie', sau vrei pur şi simplu să vezi despre ce tot vorbeşte lumea. Cea mai simplă cale este să testezi pe rând mâncărurile afrodisiace atât de cunoscute şi să le observi apoi efectele în dormitor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Când însă apare o diferenţă clară de apetit sexual între parteneri, e cazul să treci la „artileria grea' şi să încerci câteva remedii naturiste.

Cum funcţionează ele

Anumite plante pot fi folosite pe post de afrodiziace şi funcţionează în diferite moduri pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa de cuplu:
– îţi sporesc energia sexuală generală când eşti obosită;
– cresc dorinţa sexuală, acţionând direct asupra semnalelor chimice de la nivel cerebral;
– măresc libidoul fie prin stimularea naturală a producerii de hormoni sexuali, fie prin imitarea în corp a acţiunii lor;
– te binedispun, ajutându-te să treci peste scăderile de libido asociate cu stresul şi depresia;
– stimulează circulaţia sanguină către organele genitale, activându-ţi centrii de plăcere;
– facilitează visurile erotice şi te fac să te gândeşti la sex şi pasiune.

Citește și: Cum arată Neti Sandu în fustă mini, la 63 de ani.Astroloaga de la Pro TV are picioare de manechin!

Citește și: Ce spune Toni Grecu despre rolul lui Jojo din serialul Clanul:'Ce face ea acum nu m-a surprins deloc'

Citește și: Oana Turcu, aniversare la Atena, la 48 de ani. Cum a surprins-o Cristi Brancu:’Am sărbătorit-o în fiecare zi’ / EXCLUSIV

Citește și: Când este Black Friday 2022 în România

1. Ginsengul coreean (Panax ginseng)

Ginsengul coreean este folosit în Asia că tonic şi stimulent sexual de peste 7.000 de ani.

Acţiune: Stimulează şi reface energia, rezistenţa fizică şi puterea de concentrare. Fiind un adaptogen, ginsengul coreean ajuta organismul să se adapteze mai uşor în perioadele de stres şi oboseală fizică sau nervoasă. În plus, reglează echilibrul hormonal şi creşte rata metabolica, stimulând totodată fluxul sanguin către organele genitale.

Când să îl foloseşti: Atunci când observi o scădere a libidoului pe fondul stresului, al extenuării fizice, după o perioadă de convalescenţă sau din cauza unui dezechilibru hormonal.

Doza recomandată: Depinde de starea rădăcinii. Poţi alege un produs-standard şi să începi cu o doză de 200 mg până la 600 mg pe zi. Nu ar trebui administrat mai mult de şase săptămâni consecutive.

Precauţii: Nu lua ginseng coreean dacă ai tensiunea mare. De asemenea, evită-l în timpul sarcinii sau dacă suferi de tumori dependente de estrogen (de exemplu, cancerul de san).

2. Damiana (Turnera diffusa aphrodisiaca)

Damiana este un afrodiziac tradiţional folosit iniţial de mayaşi.

Acţiune: Această plantă conţine uleiuri volatile care irita uşor tractul uro-genital, pentru a produce un efect de stimulare locală. În acelaşi timp, damiana creşte fluxul sanguin către organele genitale şi măreşte sensibilitatea terminaţiilor nervoase din această zonă. Aceste efecte combinate stimulează libidoul, intensifică plăcerea erotică şi îmbunătăţesc performanta sexuală.

Când să o foloseşti: Damiana este indicată persoanelor cu probleme legate de pierderea sensibilităţii în zona organelor genitale şi care au aşadar dificultăţi de a atinge orgasmul.

Doza recomandată: 1-2 capsule de câte 400 mg sau o picătură de tinctura pe zi.
Precauţii: Damiana este contraindicata pe timpul sarcinii.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter