Mergi la sală? Exercițiul fizic în exces este dăunător pentru sănătate

Publicat pe de Catalina Cristescu

Medicii spun că e indicat să facem mișcare în fiecare zi. Dar exercițiul fizic în exces este dăunător pentru sănătate, pentru trup și minte. Iată de ce!

Vrei să arăți bine, să fii tonifiată, să întârzii îmbătrânirea, să fii într-o formă bună. Însă dacă ai un program draconic de sport costurile fizice și emoționale sunt extrem de mari, pe scurt exercițiul fizic în exces este dăunător pentru sănătate!

Ok, dar ce înseamnă sport în exces? Ritmul normal, indicat este de 5 ore de sport moderat pe săptămână sau 2,5 ore de antrenament intens.

Și dacă nu respecți această regulă ce se întâmplă? Poți dezvolta probleme cardiovasculare, artere mărite, slăbirea mușchilor inimii, țesut cicatrizat.

Citește și:

De ce e indicat să faci copii după 35 de ani! Vedete care au născut la 35+

Lecția de parenting: ce este obligatoriu ca tații să-și învețe copiii

Miza crește dacă ești femeie întrucât sportul exagerat zilnic poate provoca atac de cord sau atac cerebral. La asta se mai adaugă osteoporoză, pierderea menstruației, tulburări alimentare.

Bărbații datorită oboselii și nivelului scăzut al testosteronului își pot lua adio de la libido și o viață sexuală regulată.

Ironia este că nici imunitatea nu mai este puternică, iar infecțiile respiratorii sunt extrem de frecvente.

Să mai spunem că orice dependență, chiar și cea de sală, ne face să simțim vinovăție și ne afectează alte arii ale existenței? Cum poți întreține o relație de prietenie sau de cuplu dacă timpul liber ți-l petreci luptându-te cu aparatele?

Se pare că în orice arie a vieții excesele nu sunt benefice, iar o activitate fizică moderată are impact pozitiv asupra corpului pe termen scurt și lung, nu epuizarea.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter