Tu ce-ți dorești? Aventură sau relație? Argumente pro și contra Tinder

Publicat pe de Catalina Cristescu

Tehnologia ne-a cotropit cu totul și de ani buni este un jucător important și pe zona de dating. Toată lumea cunoaște aplicațiile pentru cuplat. Fie că ai cont sau nu iată câteva argumente pro și contra Tinder.

Poate că sună arhaic, dar ai auzit de pețitoare? Ele erau un fel de Tinder uman. Știau ce fete și ce băieți sunt singuri, din ce familie provin, care le sunt perspectivele de viitor.

Discutau cu mamele, îi puneau pe tineri în aceeași încăpere și făceau tot ce este posibil pentru a le înlesni căsătoria.

Astăzi lucrurile s-au mai schimbat. Nu toată lumea vrea să se căsătorească, uniunile consensuale sunt mai mult decât acceptate.

Iar dacă se ajunge la starea civilă și la biserică mulți vor întâi să se distreze, să-și facă o carieră, să aibă o stabilitate financiară, să experimenteze sau să se cunoască mai bine pe sine.

Și e foarte ok. Însă la un moment dat apare acea nevoie de conexiune emoțională, de iubire, de cuplu. În contextul unor vieți super aglomerate unde îți mai găsești un partener? Și așa apare tentația aplicației de dating.

Argumente pro Tinder

Tocmai te-ai despărțit. Sau a trecut o vreme în care te-ai refăcut sufletește. Iar dacă ai fost într-o relație ani de zile, cu siguranță abilitățile tale de a flirta au mult praf pe ele și ceva rugină.

Pe Tinder îți poți exersa replicile de agățat sau de a incita sexul opus. Nu trebuie să ajungi imediat la sex talk, ci pur și simplu îți dezgheți capacitatea de a comunica.

Ești o persoană timidă? Tinder este o aplicație, totul se întâmplă online, nu față în față astfel încât să-ți uiți ideea sau propriul nume. Folosește cu încredere Tinder ca o metodă de expunere și apoi treci la întâlnirile in real life.

Stai prost cu stima de sine? Ai senzația că nu ești o persoană atractivă? Frumusețea este în ochii privitorului, iar atitudinea, simțul umorului, inteligența au o valoare mai mare decât o carcasă drăguță.

De câte ori vei avea match cu un bărbat pe care tu-l consideri simpatic îți crește încrederea în tine. Pe lângă asta discutând în paralel cu mai multe persoane te vei simți dorită, iar în unele discuții chiar validată.

Știi că vrei sex și atât. Cine are dreptul să te judece? Nu îți place să agăți în cluburi, iar castingul online ți se pare mai la îndemână.

Poți cunoaște oameni noi. Prin prieteni sunt epuizate toate opțiunile, la job nu ți se pare o idee bună, și nu te apuci să întrebi de vorbă bărbații de pe stradă. Însă aici e nevoie de o avertizare! Mare atenție la speranțe!

Dacă există și cazuri de oameni care se află în relații cu parteneri cunoscuți pe Tinder, acestea sunt puține. De cele mai multe ori potrivirea pe Tinder a dus la sex ocazional.

Citește și:

Mergi la sală? Exercițiul fizic în exces este dăunător pentru sănătate

Genele decid dacă ești o persoană matinală sau nu

Argumente contra Tinder

Red flag de inimă frântă! Așa cum am spus anterior, dacă tu intri pe Tinder hotărâtă să-ți găsești iubirea vieții, pe tatăl copiilor tăi, e posibil să umpli batiste de lacrimi.

Dacă știi că ești vulnerabilă, iar o nouă deziluzie te aduce sub nivelul mării… mai bine amână interacțiunile pe Tinder.

Te menține în evitare. Atunci când ai fost rănit, există posibilitatea să eviți trăirea suferinței.

Așa că intri în diverse comportamente de evitare: ieși extrem de mult în oraș, te arunci într-o nouă relație, uiți să mai pleci de la sală, vorbești și te întâlnești cu mai multe persoane în același timp.

Adică faci orice numai să nu simți tristețea, durerea, furia. Ca să le depășești și să poți avea o nouă relație de cuplu sănătoasă este necesar să le trăiești și așa să treci prin ele…

Nu știi cu cine ai de-a face. Nu e greu să pui poze cu natura, un cățel drăguț sau o pisică. Sau, și mai bine, poze cu tine de acum 10 ani și 20 de kilograme în minus.

De asemenea, există pe Tinder și bărbați căsătoriți sau în relații de lungă durată care vor diversificare sexuală sau să-și demonstreze că încă sunt masculi feroce care pot suci din vorbe mintea unei femei.

Atenție la propriul statut. Dacă ești o persoană destul de vizibilă social s-ar putea să nu dea tocmai bine contul tău de Tinder. De exemplu ești profesoară și studenții sau elevii tăi te găsesc pe Tinder.

Sabotează viața reală. Când te întâlnești cu cineva poți analiza o mulțime de variabile. Cum vorbește, ce maniere are, cum se poartă cu chelnerii, îți deschide sau nu portiera etc Comunicarea în online nu îți permite să vezi lucrurile astea.

Epuizați subiectele intime. E match și ajungeți să discutați săptămâni întregi, atingeți subiecte generale, neutre dar ajungeți și la cele delicate, intime, legate de viața fiecăruia, părinți etc

Conexiunea emoțională reală nu se întâmplă online. Dar apare iluzia conexiunii emoționale, de unde și graba către așternut…

 

Foto: Shutterstock

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter