4 mituri despre sexul la bătrânețe

Publicat pe

4 mituri despre sexul la bătrânețe. Dacă ai trecut de anii tinereţii, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura la fel de mult de o viaţă sexuală sănătoasă. Deşi sunt multe mituri în privinţa sexului la bătrâneţe, ele trebui tratate ca atare, fără să fie băgate prea mult în seamă. Îmbătrânirea nu este echivalentă cu renuntatul la sex.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Iată care sunt cele mai importante mituri despre sexul la bătrâneţe, demontate de dr. Edmund Duthie, profesor universitar şi şeful secţiei de geriatrie şi gerontologie de la Colegiul medical din Wisconsin.

Mitul 1: Problemele fizice mă împiedică să fac sex

4 mituri despre sexul la bătrânețe. Deşi sexul la bătrâneţe necesită ceva mai multă creativitate, este posibil – şi chiar indicat – să nu renunţi la viaţa sexuală. Din păcate, susţine dr. Duthie, foarte mulţi oameni renunţă la primul obstacol (scăderea libidoului, disfuncţii erectile etc.).

Citește și: Cum a ajuns Roxana Ionescu să fie cunoscută drept „Mama Natură’. Dan Negru:„Ea n-a avut niciodată…’

Citește și: Cine este Mădălina Cafadaru de la Chefi la Cuțite.Soțul sirian i-a răpit fetița

Citește și: Cu se ocupă Dan Bordeianu de când a renunțat să mai joace în telenovele:„Nu am visat să mă fac actor’

Mitul 2: Nu pot evita durerea

4 mituri despre sexul la bătrânețe. Femeile resimt anumite modificări biologice, odată cu înaintarea în vârstă, care pot aduce cu sine acte sexuale dureroase. Unul dintre efecte este uscăciunea vaginala cauzată de modificările hormonale.

Soluţia este una foarte simplă şi o poţi găsi la mai toate farmaciile.

Se numeşte – lubrifiant. Durerile musculare sau la încheieturi pot fi rezolvate prin schimbarea poziţiei, adăugarea pernelor pentru susţinere sau cu tratament medicamentos recomandat de medic.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter