Nicu Bocancea, master florist internațional: "Construcțiile florale suspendate, noul trend în decorurile de evenimente"

Publicat pe

Nicu Bocancea, master florist internațional, recomandă construcțiile florale suspendate, noul trend în materie de decoruri impresionante la evenimentele importante ale acestei veri. Nicu Bocancea propune pentru evenimentele din vara lui 2022 construcții florale suspendate din flori de sezon, din spice de grâu, din pampas sau candelabre create din bujori.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cu un impact vizual puternic, cu accente de culoare și frumos deasupra spațiului de desfășurare a evenimentului, fără a încărca aspectul meselor, cu o senzație de plutire și de viu, construcțiile florale suspendate au nenumărate beneficii de design și de funcționalitate a spațiului.

Nicu Bocancea, master florist internațional: "Construcțiile florale suspendate, noul trend în decorurile de evenimente"Nicu Bocancea, master florist internațional: "Construcțiile florale suspendate, noul trend în decorurile de evenimente"

Construcțiile florale suspendate, noul trend în materie de decoruri

„Construcțiile florale suspendate dobândesc rolul principal în decorul unei locații de eveniment, atunci când spațiul permite. În sălile înalte, o construcție suspendată împodobește spațiul superior al sălii, îl umple de culoare și de frumos și creează senzația de învăluire în natură.

Cu ajutorul lor, spațiul de pe masă se eliberează, lasă loc insulelor din lumânări, detaliilor personalizate și accentelor discrete din flori, care nu mai interferează în spațiul vizual al invitaților.

În cazul spațiilor exterioare, construcțiile suspendate creează senzație de plutire, de viu prin adierea vântului și mișcările naturale care se produc', dezvăluie expertul.

Aranjamentele suspendate pot fi, în opinia lui Nicu Bocancea, ca să creeze diversitate în funcție de unghiul din care sunt privite, fie rotunde, dreptunghiulare sau deasupra întregii lungimi a meselor sau chiar să împodobească întregul plafon.

În plus, ele pot avea, în funcție de tema evenimentului, inserții de lumină, de crenguțe, de fire de iarbă, de tije de bambus, de fructe sau chiar de accesorii precum pahare de șampanie, cristale, perle sau mărgele.

Reguli principale pentru un decor de nota 10

Creator de aranjamente suspendate de peste 25 de ani, Nicu Bocancea subliniază rigorile de care trebuie ținut cont atunci când cineva își dorește astfel de elemente impresionante de decor:

„Înainte de a fi frumoase, construcțiile florale suspendate trebuie să fie sigure, astfel că cel mai important este sistemul de prindere și rezistența plafonului sau a structurii de care se agață. În plus, trbuie să ținem cont de înălțimea la care le prindem pentru a nu obtura câmpul vizual al invitaților așezați la masă.

Eu recomand ca ele să nu coboare mai mult de 90 de cm – 1 m față de blatul mesei. Să nu uităm că o construcție suspendată devine element principal de decor, astfel masa trebuie să rămână cât mai liberă și mai suav împodobită pentru a nu se anihila impactul.

În plus, decoratorii floriști care creează astfel de construcții trebuie să țină cont de necesitățile florilor și a elementelor folosite, se inserează eprubete sau alte sisteme de hidratare a plantelor pentru a asigura fiecărei flori necesarul de umiditate pentru a fi proaspete și frumoase pe tot parcursul evenimentului', subliniază Nicu Bocancea.

Cu o greutate care poate varia de la 3 kg până la 100 de kg, create de echipe de floriști și de designeri, după îndelungi expertize de structură și spațiu, în 3-5 ore de lucru, din orice tip de floare, plantă sau chiar din fructe sau bijuterii, cu dimensiuni care pot oscila de la câtiva 10 până la 110 cm, construcțiile florale suspendate sunt o probă de foc, de studiu, de creativitate și de competență pe care doar cei mai experimentați floriști o pot trece.   

Candelabrele din bujori, în trend pentru vara 2022                          

Nicu Bocancea propune pentru evenimentele din vara lui 2022 construcții florale suspendate din flori de sezon, din spice de grâu, din pampas sau candelabre create din bujori.

„Va arăta spectaculos în această vară o construcție din 15 000 de spice de grâu proaspete, din mii de fire de floarea-soarelui, sute de fire de pampas viu colorate sau cercuri suspendate din bujori sau din alte flori masive în nuanțe pastelate.

Pentru iubitorii de petreceri exotice, ananasul poate fi un element de decor spectaculos în construcțiile suspendate. Nu există limită în crearea de decoruri unice atunci când avem imaginație și competență în a integra un vis în realitate', recomandă Nicu Bocancea

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter