O situație delicată pentru părinți! Cum să reacționezi atunci când copilul tău minte

Publicat pe de Catalina Cristescu

Fiecare părinte se va confrunta cu această situație, însă ea poate fi gestionată, iar sinceritatea încurajată și educată. Ce e de făcut atunci când copilul tău minte.

Asumă-ți rolul de model

Copiii sunt mici bureței de informații, extrem de atenți la detalii. Chiar dacă tentația este mare, nu are sens să pozezi în exemplu de perfecțiune, ci mai degrabă să îi arăți copilului că e ok să îți recunoști greșelile și ce poți face pentru a le îndrepta.

Arată-i consecințele

E important ca micuțul să învețe ce înseamnă responsabilitatea faptelor sale. A spus o minciună? Explică-i ce consecințe posibile apar, poate chiar cineva să sufere din cauza lui.

Citește și:

Specialiștii spun că un copil răsfățat are numai de suferit. De ce greșești

Psihologii te învață! Greșeli grave pe care să le eviți în relația cu copilul tău

Nu-i condamna sinceritatea

Copilul a avut curajul să-și recunoască minciuna? Nu trebuie atacat, folosită ocazia aceasta ca modalitate de șantaj emoțional, retragerea afecțiunii inclusiv prin celebra frază: m-ai dezamagit total, de acum înainte nu voi mai avea niciodată încredere în tine.

 

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter