(P) 10 sfaturi pentru a-ți crește organic contul de Instagram

Publicat pe

O imagine valorează cât un milion de cuvinte, iar tu știi foarte bine acest lucru, pentru că îți place să fii pe Instagram, să fii văzută și remarcată de mii de oameni,  ca să ajungi în topul popularității. Ți-ai ales un username catchy, ai creat un hashtag propriu și ai pus o poză de profil care să te reprezinte și să te facă interesantă. De-acum începe greul. Iată câteva sfaturi pentru a-ți crește organic contul de Instagram, iar postările tale să aibă o vizibilitate crescută:

  1. Alege o temă care să te reprezinte 

Sunt milioane de useri pe Instagram, așa că, dacă vrei să fii remarcată, spune o poveste sinceră și personală. Alege o temă care să te reprezinte, dintr-un domeniu care te atrage și la care te pricepi. Este recomandat să testezi 3-5 topicuri pe care să le urmezi constant, ca să nu derutezi folowerii.

2. Postează fotografii optimizate

Pe Instagram totul este despre imagini, deci acestea trebuie să fie bine realizate, expresive și să folosească toată gama de opțiuni și filtre disponibile pe platformă. Rezervă-ți timp să realizezi fiecare fotografie cu mare atenție la detalii. Folosește device-uri precum DJI RSC 2 Combo Stabilizator Gimbal care să-ți asigure imagini clare și bine încadrate. 

3. Utilizează eficient hashtag-urile

Urmărește cu atenție hashtag-urile populare și aplică-le pentru fotografiile tale, ca să le plasezi într-un context relevant și să apară în cât mai multe căutări. Utilizează mai multe hashtag-uri, chiar dacă acest lucru înseamnă să depui ceva efort la fiecare postare. 

4. Creează mai mult conținut video 

Instagramul a evoluat și se adaptează din mers la tendințele actuale. La fel trebuie să faci și tu: orientează-te către conținut video divers și atractiv, adaptat topicurilor pe care le promovezi, ca să generezi mai multe rezultate și interacțiune. 

5. Postează zilnic clipuri scurte în Instagram Reels

Chiar dacă nu ai timp mereu pentru video-uri elaborate, postează zilnic în Reels pe aplicația de mobil clipuri scurte de maxim 15 secunde și editează-le cu efecte audio, vizuale și tool-uri creative.

6. Folosește opțiunea de carusel pentru postările din feed 

Activează opțiunea carusel pentru feed-ul tău, iar followerii vor petrece mai mult timp cu vizualizarea postărilor. Seria de poze își schimbă constant ordinea, astfel că fotografiile vor fi mai interesante pentru useri.

7. Bazează-te pe Instagram Stories

Fotografiile pe care le postezi trebuie să fie însoțite de o poveste interesantă, care să le facă unice. Fii creativă și spontană, împarte cu generozitate impresiile despre locurile și oamenii pe care-i pozezi, despre starea ta de spirit în acel moment. 

8. Utilizează geolocația

Alături de hashtag, geolocația este un tool important pentru succesul contului tău de Instagram, mai ales atunci când postezi fotografii de la un eveniment în desfășurare și le oferi astfel urmăritorilor tăi posibilitatea de-a fi și ei prezenți la fața locului.

9. Comentează imaginile și oferă răspunsuri la întrebări

Ca să te remarci și să crești organic contul de Instagram, oferă comentarii la imaginile pe care le postezi și interacționează cu followerii tăi prin răspunsuri rapide și relevante la întrebările și reacțiile lor.

10. Cunoaște-ți audiența și adaptează-te la feedback-ul ei

Nu uita că postezi pentru o audiență pe care o dorești tot mai mare, așa că urmărește profilul celor care îți vizualizează postările, observă care sunt preferințele lor și ce apreciază în mod deosebit la contul tău de Instagram. Astfel te vei putea adapta specificului lor și vei deveni mult mai cunoscută în mediul online. 

Ține seama de aceste sfaturi ca să-ți crești organic contul pe Instagram și chiar să începi pentru o carieră de succes ca instagrammer! 

Sursa foto: freepik.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter