(P) 5 trucuri de organizare eficientă a unei bucătării mici

Publicat pe

De câte ori nu te-ai întrebat cum ar fi dacă ai avea o bucătărie mai spațioasă unde să poți să îți pui masa aceea cu șase locuri la care visezi de mult timp sau mobila cu multe rafturi? Bucătăriile mici sunt destul de comune în România și, dacă ai un spațiu limitat, știi cât de greu este să îți depozitezi toate obiectele. 

Dacă o amenajezi eficient, orice bucătărie te va face să te simți confortabil, să găsești rapid și să ai la îndemână tot ce îți trebuie, dar și beneficiezi de loc de mișcare. Iată câteva trucuri despre cum să organizezi bucătăria ta mică pe care vei vrea să le pui în practică

Mizează pe minimalism 

Într-un spațiu mic ultimul lucru pe care îl vrei este să încarci foarte mult și să dai impresia de dezorganizare. Tocmai de aceea ține la îndemână doar acele obiecte pe care le folosești în mod uzual, iar pe restul depozitează-le în dulapuri. 

Alege mobila care are soluții ingenioase, chiar dacă este mai scumpă. Cu cât are mai multe rafturi și accesorii interioare, cu atât îți va ușura munca.

Grupează mobila în forma „U' 

Apartamentele din România au de cele mai multe ori bucătării alungite, cu puțin spațiu de mișcare între masă și blatul de bucătărie. Ca să câștigi spațiu, în dreptul ferestrei poți să mai pui un corp de mobilă. În acest fel vei crea o zonă de mobilier pe care nu o foloseai și unde vei putea să îți savurezi, de exemplu, cafeaua dimineața. 

De asemenea, alege mobilier funcțional cu dulapuri înalte, dar și modele de vitrină ca să dea impresia unui spațiu mai mare. Chiar dacă nu sunt la fel de apreciate estetic, scaunele pliante sunt practice. Alege unele pe care să le strângi atunci când nu îți inviți prietenii sau, pur și simplu, vrei să ai mai multă mobilitate.

Rearanjează electrocasnicele

Poate cel mai greu lucru atunci când îți amenajezi bucătăria este să decizi unde vor sta electrocasnicele. Dacă pe unele, cum ar fi centrala termică Ariston, poți să le integrezi cu ușurință în locuri mai înguste și eventual suspendate, altora, precum frigiderul, este mai greu să le schimbi locul. 

Ca să scapi de această problemă măsoară dimensiunea bucătăriei și pornește de la cele ale electrocasnicelor. Ajustează acolo unde poți. De asemenea, montează unele incorporabile. Vei salva mult spațiu și vei schimba cu totul fața bucătăriei tale.

Alege culori deschise

Dacă vei alege culori închise într-un spațiu deja mic, efectul creat va fi unul destul de neplăcut. Pentru bucătăria ta mică cumpără mobilă în culori deschise și asigură-te că gresia și faianța sunt din aceeași paletă de culori. 

Culorile deschise pot fi greu de întreținut pe suprafețe care se curăță greu, de aceea alege cu atenție materialele. Cu cât sunt mai lucioase, cu atât îți va fi mai dificil să le întreții, în special în zona aragazului.

Adaugă polițe 

Polițele sunt minunate, deoarece îți permit să folosești locuri pe care altfel nu ai putea să le utilizezi. Locul dintre blatul de bucătărie și dulap este potrivit dacă vrei să așezi cuptorul cu microunde sau chiar espressorul. 

Bucătăriile mici vin cu o serie de provocări, dar dacă urmezi regulile de mai sus, vei putea să te bucuri de un spațiu limitat la capacitatea sa maximă. Fă-ți un plan și mult succes la amenajat!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter