(P) Accesorii Chic pentru Servirea Mesei

Publicat pe

Atunci când clienții calcă pragul unui restaurant, ei nu caută doar o mâncare gustoasă, ci o experiență culinară completă. Așadar, elementele pentru servirea mesei au căpătat o importanță deosebită în obținerea unui table setting atrăgător, care să completeze atmosfera dintr-o locație. 

În amenajarea mesei nu există cu adevărat un lucru corect sau gresit. Cel mai important sfat este să alegeți obiecte și accesorii de masă care să fie în armonie cu ideea generală a restaurantului dumneavoastră. 

Dacă există dubii, puteți alege culori neutre sau puteți folosi o schemă de culori monocromatică, adăugând accente de culoare folosind accesorii din materiale precum lemn, cupru, alamă sau ceramică. 

În 2020, imaginația producătorilor de veselă și accesorii pentru servirea mesei ne oferă o gamă vastă de produse, care pe lângă utilitate pot fi și elemente importante de design. 

Trenduri în accesoriile pentru masă 

Fața de masă nu mai este de mult un element obligatoriu în aranjarea mesei. De ceva vreme, servețelele de tip table runner sau placemat-urile au devenit mult mai căutate și apreciate de către industria HoReCa, și asta pentru că sunt mult mai ușor de întreținut și pot fi fabricate din materiale mult mai atractive din punct de vedere estetic, cum ar fi pielea sau țesăturile împletite. 

La capitolul accesorii pentru servirea mesei, există și câteva elemente care niciodată nu pot lipsi, cum ar fi suporturile pentru servețelele și olivierele. Pe lângă faptul că sunt niște obiecte necesare pe masa unui restaurant, ele pot deveni foarte ușor și elemente extrem de chic în design-ul table setting-ului. Spre exemplu, olivierele de la Rosehome vin într-o variație de materiale, forme și culori și pot fi însoțite de lădițe pentru oliviere din lemn sau cupru cu finish-uri rustice sau vintage. 

solnite negre pentru servire masa - rosehome.ro

Coșurile pentru garnituri pot fi și ele o metoda creativă de a îmbina utilul cu frumosul. Există pe piață o mulțime de variante de coșuri pentru garnituri în diverse forme și din diferite materiale; din ceramică, sub forma de pahar, din cupru sau chiar doar ca suport metalic pentru un con din hârtie cerată. 

Platourile de servire sunt o piesă importantă pentru un aranjament fără cusur al mesei. 

În funcție de stilul ales, platourile de servire pot completa aranjamentul mesei, însă acestea trebuiesc alese în funcție și de preparatele care urmează a fi servite. 

Platourile de lemn sunt perfecte pentru servirea preparatelor de tip burger, pizza sau charcuterie, în timp ce platourile din ardezie se potrivesc perfect pentru steak-uri sau deserturi. 

Melamina, ceramica și marmura sunt materiale în tendințe în materie de platouri de servire și sunt atât de versatile încât pot fi folosite în foarte multe stiluri și pentru servirea diverselor preparate, fie că vorbim de fine-dining, preparate asiatice sau rustice. 

În 2020, chiar și tacâmurile au devenit elemente estetice în aranjamentul unei mese. 

Tacâmurile nu mai sunt demult acele elemente argintii cu care eram cu toții obișnuiți. Pe piață există acum soluții inovatoare și deloc convenționale, care arată aproape ca niste piese de artă. 

Tacâmuri din alamă, cupru, aur, tacâmuri negre, cu finisaj mat sau chiar tacâmuri în două culori. Acestea vin în diferite forme și pot fi adevărate bijuterii' pentru un table setting. 

Cu atâtea opțiuni pentru elementele de servire a mesei, creativitatea fiecăruia devine singura limită în a le oferi clienților o experiență culinară de neuitat. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter