(P) Aveți grijă de culturile voastre cu ajutorul foliei pentru mulcire. Alegeți înțelept

Publicat pe

Dacă aveți o grădină sau o seră în care cultivați fructe și legume, cu siguranță sunteți interesați de produsele și tehnicile care vin în ajutorul dumneavoastră atunci când doriți să aveți cea mai mare grijă de cultură. Din acest motiv, cu siguranță ați auzit de tehnica mulcirii realizată cu o folie de mulcire. Această tehnică prezintă foarte multe avantaje și se poate realiza în mai multe moduri, nu doar cu ajutorul foliei.

La fel că un sistem de irigații, o folie mulci vă va ajuta să țineți dăunătorii departe de plante și va menține pentru mai mult timp umiditatea solului. Vă vom oferi în continuare mai multe detalii despre acest proces și despre cum poate fi realizat, urmând ca la final să vă recomandăm producători de top care respectă natura și vin în ajutorul celor pasionați cu toate produsele necesare.

Ce e mulcirea și cum se poate face aceasta?

Orice persoană pasionată de agricultură știe că pentru a crește o cultură bogată și sănătoasă trebuie acordat un timp important îngrijirii legumelor și fructelor. Acestea sunt mereu atacate de insecte și nu numai, iar în cazul unei invazii o foarte mare parte din cultură se poate pierde. Din acest motiv, trebuie să avem grijă ca un număr cât mai mic de dăunători să ajungă în preajma plantelor.

Paraziții pot să dispară prin pulverizarea unor substanțe specifice asupra plantelor, fie la mâna, fie cu ajutorul sistemului de irigare. Dacă însă vă doriți să nu apelați la substanțe care să omoare dăunătorii, probabil veți dori să apelați la mulcire. Mulcirea este procesul prin care se acoperă pământul din jurul plantei, iar astfel umiditatea lui rămâne crescută, nefiind nevoie de udări dese. De asemenea, dacă pământul va fi acoperit, acesta nu va mai oferi un mediu prielnic de viață pentru insectele ce în general atacă culturile. Acest proces poate fi realizat în multe moduri, dintre cele mai utilizate fiind mulcirile cu: compost, iarbă, coajă de copac și cu o folie mulci.

Folia pentru mulcire

Folia pentru mulcire este cel mai ușor mod prin care se pot păstra departe dăunătorii și buruienile nedorite. Aceasta este de două feluri, neagră și transparență. O folie de mulcire neagră este recomandată în special pentru culturile de legume și fructe cultivate în sezonul cald. Dacă această va fi folosită în sezoanele reci, solul va menține o temperature mult prea scăzută pentru că plantele să trăiască și să se dezvolte corespunzător.

Folia transparență are aceleași proprietăți și are avantajul că prezintă o grosime foarte mică, astfel scăzând prețul pe suprafață. Aceasta poate fi folosită în orice sezon și este mai recomandată decât cea neagră pentru solurile bogate în nisip, folia neagră putând duce la un efect de supraîncălzire a solului.

Gășiți acest produs si o gamă întreagă de alte produse pentru grădina pe regalfermierul.ro

Dacă vă doriți să achiziționați o folie mulci din cele două modele, o plasă umbrire: www.regalfermierul.ro/plasa-de-umbrire sau alte produse din această arie de activitate. recomandarea noastră este să apelați la Regal Fermierul. 

Acești producători sunt o echipă tânără și pasionată de agricultură. Astfel, ei doresc să ofere clienților cele mai de calitate produse, la prețuri cât mai corecte. Pentru mai multe detalii despre ei și produsele realizate accesați regalfermierul.ro.

Date de contact:

Telefon: 0769 493 825 /  0336 802 328

E-mail: [email protected]Adresa: Comuna Matca, Județul Galați

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter