(P) Bijuteria handmade, cadoul perfect. Cum alegi o amintire unică, cu viață veșnică

Publicat pe

La 1 iulie, în București pe strada Mendeleev nr.26, s-a deschis Galeria Accent. Un loc plin de farmec și rafinament care amintește mai mult de o galerie de artă.

Cu această ocazie, reporterii viva.ro au vorbit cu specialiștii de la comaccent.ro despre bijuteriile handmade și am aflat că, în funcție de complexitatea acestora, realizarea unei astfel de bijuterii poate dura la de o zi, până la doi ani. Un motiv în plus să le prețuim mai mult și să le oferim în dar persoanelor dragi. Dar, te lăsăm să afli mai multe despre bijuteriile handmade în cadrul interviului.

Reporter: Atunci când vrem să oferim un cadou, dorim să alegem ceva unic. Bijuteriile handmade sunt tot mai căutate în ultimii ani. Ce bijuterii handmade se poartă în 2021? Care sunt la mare căutare?

Liviu Matei: Anul acesta sunt foarte căutate modelele cât mai creative. Oamenii își doresc să dețină piese rare, unice și speciale, de aceea aleg să achiziționeze bijuterii handmade. Bijuteriile masive, lucrate până în cel mai mic detaliu, fără cusur sunt preferate în 2021. Am observat tendința de a alege pandantive cu pietre cât mai diverse și colorate, și inele cu modele abstracte, chiar geometrice.

Reporter: Cât timp se lucrează la o bijuterie handmade?

Liviu Matei: În funcție de mărime, complexitatea procesului și model, se poate lucra și un an, chiar doi la o singură piesă. În funcție de atenția la detalii, la o bijuterie handmade se poate lucra de la o zi, până la ani buni. Bijuteria handmade este o întreagă aventură!

Reporter: Ați deschis Galeria Accent. Ce putem vedea aici și prin ce se remarcă această galerie?

Liviu Matei: Galeria Accent este un concept aparte. Este mai mult decât un magazin de bijuterii, este o întreagă experiență vizuală și spirituală, un adevărat răsfăț pentru iubitorii de bijuterii. Galeria se remarcă prin faptul că aduce laolaltă universul pietrelor naturale, eleganța bijuteriilor de calitate, originalitatea pieselor lucrate manual și luxul bijuteriilor din aur și diamante. În plus, oricine ne va călca pragul va avea la dispoziție o întreagă echipă de profesioniști gata să ofere cea mai bună consiliere. Un alt aspect important este faptul că vom avea zone special dedicate evaluării, expertizării și recondiționării bijuteriilor vechi sau de lux.

Reporter: Cum putem să ne dăm seama că o bijuterie este una de calitate? Cum le putem evalua, fără să fim, totuși, cunoscători? La ce trebuie să fim atenți?

Liviu Matei: Sunt mulți factori care determină dacă o bijuterie este de calitate sau nu. Unii dintre ei se pot vedea cu ochiul liber precum: modul în care aceasta este lucrată, manual sau turnată, cât de frumos sunt asortate pietrele între ele sau cât de atent sunt puse pietrele. Un alt factori important este cât de drepte sunt tăbliile bijuteriei, dacă sunt toate la fel. Pentru mai multe detalii legate de calitatea bijuteriei pe care o dețineți, va trebui să apelați la bijutieri, deoarece calitatea nu se rezumă doar la factorii menționați mai sus. Detaliile legate de calitatea metalului și a pietrelor folosite sunt adesea cele care contează cel mai mult, iar un gemolog vă poate răspunde cu ușurință la toate întrebările pe care le aveți.

Reporter: Vorbim adesea despre unicitate în ceea ce privește bijuteriile. Ce înseamnă mai exact asta?

Liviu Matei: Unicitatea unei bijuterii este conferită de mai mulți factori precum: procesul creării piesei, creativitatea design-ului și raritatea și calitatea pietrelor folosite. Toți acești factori transformă o bijuterie obișnuită, într-una de excepție, aparte, unică.

Reporter: Oferiți garanție pe viață la bijuteriile pe care le puneți la dispoziția clienților?

Liviu Matei: Pentru fiecare bijuterie achiziționată de la noi clienții noștri beneficiază de servicii de reparații și mentenanță gratuite. Tot ceea ce facem este din pasiunea pentru bijuterii și ne dorim ca oamenii, care aleg să cumpere de la noi, să se bucure cât mai mult timp de creațiile noastre.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter