(P) Buchetul de flori pentru mireasă – semnificații

Publicat pe

Buchetul de mireasă este piesa principală din ținuta unei mirese. Există numeroase variante de buchete însă fiecare mireasă își alege un buchet după personalitatea și stilul pe care le are, dar și potrivit ținutei și locului unde se desfășoară evenimentul. Buchetul trebuie să fie unic, personal și să existe o corelare între el și mireasă.

Pentru că buchetul de mireasă are destul de multă vechime existențială, a acumulat la fel de multe istorii, dar și diverse semnificații. 

Care este semnificația buchetului de mireasă?

Inițial, când a apărut buchetul, în perioada Antichității, scopul acestuia nu era estetic, ci era ales în funcție de mirosul florilor, pentru a fi cât mai plăcut. Întrucât se spune că miresele erau aducătoare de noroc s-a simțit nevoie ca mireasa să aibă un accesoriu pe care să-l dea mulțimii, iar acesta să le aducă noroc. 

Astăzi buchetul miresei a devenit un simbol, având multe semnificații și aducând multe tradiții. Printre condițiile ca buchetul miresei să fie așa cum trebuie se numără faptul că  buchetul trebuie să fie asociat cu mireasă, să aibă legătura vizuală și să fie pe stilul ei. Tradiția pe care a atras-o după sine buchetul este faptul că se aruncă către fetele nemăritate și cea care îl prinde se consideră că va fi următoarea mireasă. 

Deși buchetul nu se mai folosește dupa terminarea evenimentului se acordă foarte multă atenție pentru realizarea acestuia, trebuie să fie perfect pentru un așa eveniment. 

Florile pentru buchet și semnificația lor

Trandafirii albi vor fi tot timpul o variantă pentru realizarea buchetului de mireasă, fiind simbol al iubirii, aceștia sunt foarte potriviți evenimentului. Trandafirii albi semnifica puritatea și grația, ceea ce ar trebui să caracterizeze un astfel de eveniment, motive ce îi fac potriviți pentru buchetul miresei. 

Calele sunt o altă variantă potrivită pentru realizarea buchetului de mireasă, deși se spune că nu ar trebui folosite în buchetul miresei pentru că sunt un simbol al evenimentele nu tocmai fericite. Calele transmit grația și eleganță și sunt tocmai potrivite pentru a fi încadrate în cadrul nunții, dar trebuie să fie și pe gustul miresei. În general, miresele mai extravagante optează pentru acest tip de flori.  

Hortensia se numără printre florile ce ar trebui prinse în buchetul de flori al miresei pentru că este o floare specială, plăcută și frumos colorată. Este un simbol al înțelegerii și al recunoștinței, sentimente ce ar trebui să-i caracterizeze pe tinerii căsătoriți. Sunt asociate însă și cu luxul și opulența, astfel că sunt potrivite nunților mai extravagante. 

Bujorul este de asemenea o floare potrivită pentru realizarea buchetului miresei, bujori sunt frumoși, impunători datorită tulpinii și au un miros fascinant. Au un aer nobil ceea ce îi face potriviți evenimentului. 

Buchetul trebuie realizat și aranjat cu foarte multă grijă pentru a fi exact așa cum și-l dorește mireasa, trebuie să fie pe stilul ei, să se potrivească rochiei și decorului și să transmită sentimentele pe care ea le simte. 

În cea mai frumoasă zi din viață mireasa trebuie să aibă unul dintre cele mai frumoase buchete de mireasa

Sursa foto: unsplash.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter