(P) Ce este si cum te poate ajuta uleiul de canabis?

Publicat pe

Uleiul de canabis, cunoscut si sub numele de ulei CBD, este un produs din sfera tratamentelor naturiste si a suplimentelor alimentare care se bucura de o popularitate tot mai mare datorita efectelor benefice pe care le produce asupra organismului. 

Cu toate acestea, inca exista confuzie in ceea ce priveste provenienta acestui ulei, a ingredientelor pe care le contine, a modului de utilizare si a beneficiilor precise pe care le aduce. Tocmai de aceea, randurile de mai jos vor contine toate informatiile de care ai nevoie pentru a cunoaste fenomenul si pentru a putea alege, in cazul in care ai nevoie, un ulei de canabis de calitate superioara. 

Ce este uleiul de canabis? 

Acest produs are ca ingredient activ canabidiolul (CBD), acesta fiind unul dintre cei circa 100 de compusi regasiti in mod natural in planta de canabis. De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au studiat efectele canabidiolului asupra sanatatii si au ajuns la rezultate incurajatoare de fiecare data. 

Astfel, uleiurile ce contin canabidiol sunt cunoscute drept uleiuri de canabis sau ulei CBD, insa concentratiile de substanta activa si indicatiile de utilizare pot varia de la un produs la altul. 

Spre deosebire de THC, substanta cu efecte psihoactive care a construit renumele negativ al plantei de canabis, canabidiolul nu are efecte psihoactive, fiind perfect legal in lume si in Romania. Mai mult decat atat, canabidiolul folosit la producerea de ulei de canabis este extras din tipul cel mai putin procesat de planta de canabis, si anume canepa. 

Beneficii ale utilizarii constatate pana in prezent 

Desi au studiat intens toate aspectele acestui tip de produs, cercetatorii din domeniul medicinei si sanatatii nu au descoperit niciun efect advers in cazul consumului de ulei de canabis, indiferent de dozajul zilnic, motiv pentru care se poate spune ca acest produs este sigur si ofera numai beneficii. Iata cateva dintre acestea: 

  1. Calitatea de a reduce durerea si inflamatiile. Afectiunile de sanatate grave se manifesta foarte des prin simptome ce includ durere si inflamatii, iar uleiul de canabis s-a dovedit un bun aliat in ameliorarea si gestionarea acestor simptome. Mai mult decat atat, aceasta substanta poate inlocui cu succes medicamentele periculoase, care au ca efect secundar dependenta fizica.
  2. Ajutor in oprirea abuzului de substante si a fumatului. Unul dintre studiile realizate in Statele Unite a scos la lumina faptul ca fumatorii care foloseau ulei de canabis consumau zilnic un numar mai mic de tigari si nu simteau nevoia acuta de nicotina. 

Un alt studiu realizat cu acelasi scop a evidentiat faptul ca uleiul de canabis poate veni in ajutorul persoanelor care abuzeaza de opioide. In acest sens, unele simptome resimtite de persoanele cu aceste dereglari au fost ameliorate considerabil, printre care anxietatea, insomnia, durerile si schimbarile frecvente ale starilor psihice.

  1. Ameliorarea epilepsiei si afectiunilor de natura psihica. Inca se realizeaza studii asupra uleiului de canabis pentru a stabili cu exactitate beneficiile pe care consumul acestei substante le ofera persoanelor afectate de epilepsie si alte conditii de sanatate incluse in patologia neuropsihiatriei. 

Unul dintre studiile realizate in aceasta directie a constatat ca uleiul de canabis poate avea proprietati care combat crizele de epilepsie. Multumita efectelor antipsihotice pe care le are canabidiolul asupra corpului, alte studii au scos in evidenta si ameliorarea simptomelor schizofreniei in urma consumului regulat de ulei de canabis.

  1. Ajutor in lupta cu cancerul. Unele studii clinice aflate in desfasurare investighaza capacitatea uleiului de canabis de a bloca imprastierea celulelor canceroase in corp si invadarea unei intregi zone de catre acestea. 

Cu toate ca inca nu se poate afirma cu tarie ca uleiul de canabis suprima cresterea sau asigura disparitia celulelor canceroase, aceasta substanta este de mare ajutor in ameliorarea simptomelor (dureri, insomnii) asociate acestei boli si a tratamentelor dure pe care le urmeaza multe persoane afectate (chimioterapie).

  1. Ameliorarea anxietatii. Cu totii suntem in cautarea starii de calm, in special fiindca ne confruntam zilnic cu niveluri foarte mari de stres. Astfel, printre beneficiile pe care le ofera administrarea de ulei de canabis se afla si reducerea anxietatii. 

Oamenii de stiinta au descoperit, in urma studiilor, ca uleiul CBD este de mare ajutor in gestionarea comportamentului anxios din cadrul tulburarilor precum sindrom de stres posttraumatic, atacuri de panica, anxietate generala sau comportament obsesiv-compulsiv. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter