(P) Ce influențează succesul unui implant dentar?

Publicat pe

Mai are relevanță cât costă implantul dentar dacă ești într-o situație urgentă? Sănătatea este punctul vital al fiecărei persoane, tocmai de aceea trebuie întreținută cu grijă. Dinții, pe lângă impresia estetica de care sunt răspunzători, sunt principalii susținători ai unui organism perfect funcțional. Odată ce i-ai pierdut, se poate instala un dezechilibru puternic deoarece sănătatea cavității orale are legătură directă cu starea generală de sănătate. Poți resimți efectele negative ale edentației chiar și la nivelul psihicului. Stima ta de sine va scădea exponențial și nu te vei mai putea bucura cu adevărat de fiecare moment trăit.

Pierderea unui dintre aduce după sine multe dezechilibre la nivelul cavității bucale. Nu lăsăți timpul să treacă – mergeți la un consult stomatologic. Medicul dentist va evalua situația dvs și va propune cel mai bun tratament pentru a restabili sănătatea dvs. orală, povestește dr. Alexandra Mircea.

Soluții restaurative sunt puntile dentare, protezele și implanturile, cele mai performate fiind, desigur, implanturile. 

Procesul de aplicare a unui implant nu este unul atât de complex, însă este influențat semnificativ de starea pe care gingia/osul o prezintă în momentul realizării. De asemenea, va conta foarte mult:

  • Să ai încredere în medicul stomatolog și să scapi de eventualele frici. Nu poate ieși nimic rău dacă întreaga situație este tratată cu profesionalism, atât din partea ta, cât și a doctorului.
  • Să respecți indicațiile de după realizarea implantului dentar. În momentul în care ai ieșit din cabinetul medical trebuie să realizezi că succesul rezultatului final depinde și de gradul tău de responsabilitate. Nu te abate de la regulile pe care ți le-a comunicat stomatologul, pentru că orice pas greșit poate fi compromițător.
  • Să alegi materiale de calitate, chiar dacă asta presupune ca suma investită să fie mai ridicată. Astfel, vei fi sigur/ă că implantul va fi durabil. Cel mai recomandat material este titan, însă există și alte variante.
  • Să dispui de suficient țesut osos. În momentul în care dinții cad, structura osoasă se modifică drastic și se poate măcina în timp. În situația în care implantul nu poate fi aplicat pentru că nu există suficient spațiu pe țesut, se apelează la variante ajutătoare. Este vorba despre augmentarea osoasă (suplimentarea cantitatoi de os). Pentru a evita o asemenea variantă, mergi la stomatolog în momentul în care ai pierdut primul dinte.

Pentru zâmbete din nou încrezătoare echipa de la cabinetul stomatologic dr. Alexandra Mircea te așteaptă. Implanturile dentare vor fi inserate fără probleme și confortul tău va fi pe primul loc.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter