(P) Ce model de pat să alegi pentru dormitorul tău

Publicat pe

Paturile dormitorului pot diferi ca mărime, material sau facilități. Nu există nicio îndoială că patul pliabil este unul dintre cele mai practice modele care va funcționa nu numai în dormitor, ci și în sufragerie sau într-o cameră mică pentru tineri. Pe piață poți găsi paturi duble pliante, precum și modele destinate dormitului pentru o singură persoană, care vor fi utilizate în garsoniere. În plus, paturile pliante sunt foarte des dotate cu o ladă pentru depozitarea așternuturilor, așa că vor funcționa și ca pat „de urgență' pentru oaspeți. 

Pat dormitor cu sertare 

O alternativă la un pat de dormitor cu o cutie de depozitare, este modelul cu sertare puțin mai mic, care este de obicei mai ușor de accesat. Astfel de compartimente de depozitare ajută la menținerea dormitorului ordonat și sunt, de asemenea, un loc bun pentru depozitarea lenjeriei sau a accesoriilor de casă, care nu se pot încadra în alte tipuri de mobilier. Sertarele montate sub pat au încă un mare avantaj – pot fi îndepărtate cu ușurință în orice moment și te poți bucura de un pat elegant pe picioare. Paturile duble cu un sertar pentru așternuturi  sunt atât modele clasice din lemn, cât și paturi pentru dormitor tapițate care pot fi adaptate oricărui dormitor. 

Pentru cine este un pat de dormitor din lemn? 

Un pat de dormitor poate fi realizat din diferite tipuri de lemn, iar dacă dorești să te bucuri de el mulți ani, merită să alegi stejar sau pin solid și durabil. Paturile din lemn sunt, de asemenea, utile pentru persoanele care suferă de alergii. În plus sunt ușor de menținut curate, așa că sunt deseori alese pentru camerele copiilor sau adolescenților. Acest tip de pat va funcționa bine în multe interioare, pe care le va face să pară mult mai confortabile. Cu toate acestea, cel mai adesea, patul din lemn este ales pentru dormitoarele clasice, precum și pentru cele în stil rustic, scandinav sau boho. 

Și pentru cine este un pat de dormitor metalic? 

Cine ar trebui să parieze pe acest model? Cu siguranță oameni care apreciază ușurința și designul modern. Paturile metalice sunt, de asemenea, excelente pentru dormitoarele mansardate. De asemenea, dacă te hotărăști asupra unui pat din metal alb cu cadru decorativ, îl poți aranja și într-un interior provensal. 

Pat continental 

Un pat continental este o piesă de mobilier exclusivă care se distinge prin confort peste medie. Astfel de paturi sunt puțin mai mari decât modelele tradiționale, și de foarte multe ori au și două saltele (tradiționale + topper). Prin urmare, vor fi o alegere bună pentru persoanele care apreciază confortul ridicat și pentru persoanele în vârstă, deoarece un model atât de înalt va facilita ridicarea. În plus, acest tip este cel mai adesea un pat tapițat cu o tăblie înaltă și sunt o atracție pentru persoanele cărora le place să citească sau să vizioneze filme înainte de culcare.

Paturi dormitor – Dimensiuni

Pentru dormitoare există paturi mici și mari, cum ar fi modele cu saltele 140 pe 190 cm, 160 pe 200 cm, 180 pe 200 cm, precum și paturi de colț mai specifice și personalizate pentru a satisface nevoile și cerințele fiecărui client. Paturile pentru dormitor pot fi găsite în magazinul online, duble, single, matrimoniale, cu saltea inclusă sau fără, pat sandwich cu mecanism de ridicare, pat cu mecanism de ridicare și cadru pentru saltea, putând să alegi cel mai bun produs pentru tine.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter