(P) Cel mai bun CMS in 2021: de ce sa vă construiți website-ul cu WordPress?

Publicat pe

Nu sunteți convins dacă ar trebui sau nu să utilizați WordPress ca instrument pentru a vă construi website-ul? Întrebări precum: „Este WordPress o platformă doar pentru bloguri?” sau „Îmi pot construi website-ul singur cu WordPress?” iși vor găsi răspunsuri in acest articol.

Iată o listă cu cateva motive pentru care vă recomandăm sa utilizați WordPress, pornind de la date reale și statistici ale utilizatorilor:

De ce să vă construiți website-ul cu WordPress?

1. Aproximativ 30% din website-urile existente sunt construite cu WordPress

Un număr impresionant de website-uri sunt construite pe WordPress. Aceasta inseamnă că mai mult de 1 din 4 website-uri pe care le vizitați utilizează WordPress.

2. WordPress domină piața sistemelor de gestionare a conținutului (CMS), cu o cotă de piață de ~ 60%

Asta inseamnă nu doar că WordPress este popular pentru toate tipurile de site-uri web, ci este deosebit de popular pentru site-urile cu un sistem de gestionare a continuțului (CMS) pre-construit, potrivit celor mai recente statistici. Următorul concurent cel mai apropiat – Joomla – nici măcăr nu se apropie de nivelul de adoptie al WordPress.

3. Este simplu de extins cu ajutorul plugin-urilor

Acest lucru inseamnă că puteți adăuga functionalități interesante site-ului dvs. web fără a fi necesare cunoștințe de codare. Numărul mare de plugin-uri WordPress depăsește toate celelalte CMS-uri. Numărul oficial de pluginuri WordPress (fără extensiile oferite de părțile terțe) este de 52.000. In comparație, Joomla oferă aproximativ 8.000 pluginuri iar Drupal aproximativ 39.000.

4. WordPress vă permite schimbarea temei website-ului, fără a fi necesare cunoștințe de codare

Pe langă pluginuri, WordPress oferă  un număr mare de teme. Temele vă permit să controlați exact aspectul site-ului dvs., fără a fi nevoie să aveți cunoștințe de codare. Puteți găsi mii de teme gratuite WordPress pe WordPress.org, pe marketplace și la dezvoltatori terți.

5. Este multilingv

Nu sunteți vorbitor nativ de engleza? Nu trebuie să vă faceți griji. WordPress este disponibil in 169 de limbi. Multe pluginuri oferă și versiuni traduse și puteți crea cu ușurință un site multilingv folosind pluginuri precum Polylang sau Weglot.

6. Marci de renume utilizează WordPress

In timp ce o mulțime de website-uri mici folosesc WordPress, puteți găsi o mulțime de branduri de renume care utilizează WordPress – Sony Music, Mercedes Benz, publicații online precum BBC America și Reuters și universități precum Universitatea Harvard și Universitatea din Washington.

7. Este accesibil, in comparație cu alte soluții

Software-ul WordPress in sine este gratuit și puteți găsi o mulțime de teme și pluginuri gratuite pentru a vă construi site-ul web. Asta inseamnă că singurele dvs. costuri fixe inevitabile sunt serviciul de gazduire web si un nume de domeniu web. In general, este posibil să rulați un site WordPress simplu pentru aproximativ 50 euro pe an, deși veți depăși această valoare dacă doriți pluginuri sau teme premium.

8. Suport disponibil și usor accesibil

Deoarece WordPress este cel mai popular sistem de gestionare a conținutului din lume există un ecosistem masiv de asistență pentru orice și tot ceea ce are legatură cu WordPress. Există o mulțime de bloguri cu tutoriale, forumuri dedicate de asistență WordPress și tutoriale video utile pentru incepători.

9. WordPress este flexibil

Datorită numărului imens de pluginuri puteti utiliza WordPress pentru orice, de la crearea unui magazin de comerț electronic pană la lansarea unui director local, construirea unei retele sociale și multe altele. WordPress a devenit mult mai mult decat o simplă platforma de blog.

10. WordPress nu mai este doar pentru website-uri

WordPress si-a transformat API-ul REST  permitand dezvoltatorilor să creeze  aplicații interesante bazate pe WordPress. API-ul REST face o diferență uriasă pentru viitorul WordPress, atat din punct de vedere al codului, cat si al utilizărilor sale viitoare.

 

11. WordPress se conectează cu instrumentele dvs. preferate oferite de terți

Cu WordPress, puteti utiliza in continuare serviciul dvs. preferat de marketing prin e-mail, gateway-uri de plată și multe altele. Datorită numărului său mare de pluginuri, puteți conecta WordPress la cele mai populare servicii terțe pentru website-uri.

12. WordPress vă permite sa creați un ecosistem autonom

Daca nu vă „plac” serviciile oferite terți, WordPress facilitează  păstrarea lor in cadrul dashboard-ului. Daca doriți să mergeți in direcția opusă utilizării instrumentelor oferite de terțe părți, puteți crea o listă de e-mailuri, puteți trimite buletine informative și multe altele … totul fără a fi nevoie să părăsiți tabloul de bord WordPress.

13. WordPress respectă standardele de accesibilitate

Accesibilitatea se referă la simplificarea utilizării Internetului pentru persoanele cu deficiențe fizice sau senzoriale. Echipa de bază WordPress pune un accent deosebit pe a face software-ul WordPress accesibil tuturor.

14. WordPress găzduiește evenimente offline interesante

In fiecare an, WordPress găzduiește numeroase evenimente WordCamps și intâlniri in intreaga lume. Aceste intâlniri oferă o oportunitate de a descoperi persoane care activează in același domeniu ca dvs. și de a invăța lucruri noi despre WordPress. Desi s-ar putea sa nu profitați imediat, aceste evenimente  sunt un avantaj pe masura ce vă familiarizați cu WordPress.

15. WordPress se angajează să devină și mai usor de utilizat

Partial și ca răspuns la unele website buildere precum Squarespace sau Wix, WordPress a devenit mult mai usor de utilizat pentru incepători păstrand in același timp avantajul sau   in privința flexibilității.

16. 23% din top 10.000 website-uri folosesc WordPress

WordPress are o cotă de piață generală dominantă dar in plus este utilizat de o mare parte din website-urile de top. 23% dintre primele 10.000 cele mai accesate website-uri rulează pe WordPress. Niciun alt sistem de gestionare a continutului nu se apropie de aceste cifre.

17. Cu WordPress optimizarea SEO este mai ușoară

Optimizarea pentru motoarele de căutare este esențială pentru a avea trafic pe site-ul dvs. WordPress. Datorită pluginurilor precum Yoast SEO, All in One SEO si multe altele, este incredibil de usor să optimizați WordPress pentru SEO fără a fi nevoie sa fiți un geniu al codului. Tot ce trebuie sa faceți este să configurați cateva setări de bază, iar pluginurile se ocupă de restul.

Mai mult, unele pluginuri analizează continutul dvs. și oferă sugestii. Chiar dacă nu știți nimic despre SEO puteti  să vă optimizați conținutul urmand recomandările unui plugin.

18. WordPress se incarcă rapid … dacă este configurat corect

Viteza de incărcare a paginilor website-ului dvs. determină nivelul de satisfactie al clienților și probabilitatea de a achiziționa ceva de pe acesta. Atata timp cat puneți in aplicare optimizările de viteză adecvate, inclusiv alegerea unei teme WordPress rapide, WordPress se va incărca rapid. Este foarte posibil să atingeți un timp de incărcare a paginii sub o secundă folosind WordPress.

19. Este responsive

Accesarea Internetului de pe mobil este larg raspandită in zilele noastre, motiv pentru care este esențial ca website-ul dvs. să arate excelent pe toate dispozitivele, nu doar pe computerele-desktop. Fiecare temă modernă WordPress acceptă ceva numit design responsive, ceea ce inseamnă că website-ul dvs. WordPress se modifică automat pentru a arăta excelent pe orice dispozitiv.

20. Crearea de conținut in WordPress este la fel de ușoară precum editarea unui text in Word

Dacă puteți crea un document text in Microsoft Word, puteți crea o postare formatată in WordPress. Uitați de codul complicat – formatarea textului in WordPress este foarte ușoară, la fel ca editorul dvs. de text preferat. Mai mult, instrumentele numite Page builder vă pot ajuta să creați modele și mai complicate fără a fi nevoie să cunoașteți o singură linie de cod.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter