(P) Cele mai bune aplicații gratuite pentru alergat

Publicat pe

Dacă îți place să alergi și nu ți-ai imagina o sesiune de jogging fără să iei cu tine și telefonul, pentru a-ți urmări evoluția și pentru a contoriza toate caloriile arse, înseamnă că ai ajuns unde trebuie.

Am pregătit pentru tine un top 3 de aplicații gratuite de alergat pentru iOS și Android pe care să le încerci anul acesta. Ordinea acestora este una pur întâmplătoare, așa că asigură-te că parcurgi acest material până la final, pentru a nu rata vreo aplicație de alergat care s-ar putea potrivi perfect cu cerințele tale.

Runkeeper (valabilă pe Android, iOS)

Favorita multor alergători, aplicația gratuită de alergat Runkeeper îți va folosi GPS-ul telefonului pentru a urmări nu doar alergarea, ci și alte activități sportive de care ai putea fi pasionat. Ciclismul, drumețiile sau alte activități în aer liber pot fi contorizate prin această aplicație, gratuită atât pe Android, cât și pe iOS.

Runkeeper poate înregistra ritmul, distanța, timpul total de antrenament, caloriile arse sau alte valori utile, care te-ar putea ajuta să-ți depășești constant propriile limite. De asemenea, aplicația îți poate oferi o varietate de planuri de antrenament, dar și provocări la care abia vei aștepta să participi. Runkeeper funcționează, de asemenea, cu o varietate de ceasuri inteligente și dispozitive de fitness, cum ar fi dispozitivele Apple Watch și Wear OS.

Pacer (valabilă pe Android, iOS)

Pacer este una dintre cele mai complexe aplicații gratuite de fitness pe care o vei putea folosi vreodată. Practic, aceasta este un pedometru all-in-one care va folosi senzorii încorporați ai telefonului tău pentru a-ți urmări pașii, timpii de mers sau pe cei de alergare, precum și rutele preferate, totul într-o interfață foarte prietenoasă.

Cu ajutorul acestei aplicații gratuite de alergat vei putea urmări istoricul activităților tale și tendințele, vei putea vizualiza traseele, dar și crea obiective de fitness personalizate. Te-ar putea tenta și provocările lansate de aplicație sau de către alți utilizatori ai acesteia, ori grupurile sociale pe care e posibil să îți faci prieteni noi cu aceeași pasiune ca a ta, cea de alergat.

Aplicația merge asociată cu Apple Health, MyFitnessPal și chiar Fitbit, permitându-ți să ai o evidență mai clară a antrenamentelor tale.

TrainAsOne (valabilă pe Android, iOS)

Poți downloada aplicația gratuită de alergat TrainAsOne și o poți instala pe telefonul tău iPhone X sau pe orice alt smartphone de la Apple ori de la Samsung pentru a avea la îndemână cel mai bun ajutor în a înregistra toate recordurile tale în materie de alergat.

Aplicația funcționează pentru toate nivelurile de alergători, de la cei începători, care doresc să pornească cu primii lor 5.000 de pași, până la alergători de elită, care vor să participe la maraton. Performanțele acestei aplicații gratuite de alergat (doar în primele 21 de zile) sunt susținute de inteligența artificială, care ajustează din mers planul de antrenament.

Planul personalizat pe care această aplicație îl poate croi special pe nevoile, dar mai ales experiența ta, este incredibil. Scopul final al acestei forme de abordare a pasiunii pentru alergat este acela de a minimiza riscul de a te răni în timpul antrenamentelor. 

După cele 21 de zile gratuite, aplicația de alergat TrainAsOne va putea fi folosită pentru 9,99 lire pe lună.Dacă gândul că, din neatenție, ai putea scăpa telefonul din mână atunci când alergi îți dă fiori, îți recomandăm să-ți arunci un ochi pe oferta de telefoane refurbished de pe Flip.ro. Acolo poți găsi prețuri incredibil de avantajoase la sute de modele de telefoane, de unde poți comanda un telefon secundar, pe care să îl folosești atât atunci când alergi, cât și pe post de GPS sau pentru alte aplicații care îți ocupă telefonul personal.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter