Covor roșu și 50 de porumbei albi la înmormântarea lui Gabi Luncă: "De acum, mama ne așteaptă pe noi"

Publicat pe

Artista de muzică lăutărească Gabi Luncă a fost înmormântată marți în cadrul unei cermonii speciale care a presupus mai multe opriri pe traseu, în drumul către cimitirul Dămăroaia, unde își va dormi somnul de veci. Ce s-a întâmplat la înmormântare și, mai ales, când a fost coborât sicriul în groapă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Gabi Luncă a fost condusă pe ultimul drum de către familie și apropiați, în cadrul unei ceremonii care a durat mai bine de o oră și jumătate. La căpătâiul artistei s-au cântat melodii de jale, iar pe drum s-au efectuat mai câteva opriri importante. Una dintre acestea a avut loc în fața casei sale, iar cealaltă la sediul Televiziunii Publice, unde s-a depus și un portret al artistei.

Covor roșu și 50 de porumbei  albi la înmormântarea lui Gabi Luncă: "De acum, mama ne așteaptă pe noi"Covor roșu și 50 de porumbei  albi la înmormântarea lui Gabi Luncă: "De acum, mama ne așteaptă pe noi"

Covor roșu la înmormântarea lui Gabi Luncă

Rudele și fanii au depus peste 75 de coroane la cimitir, iar sicriul artistei a fost sigilat, pentru a se respecta protocolul COVID-19. În groapa în care a fost înmormântată Gabi Luncă au fost transferate și rămășițele soțulei ei, care a trecut la cele veșnice în urmă cu 23 de ani.

Tot la cimitorul Dămăroaia sunt și rămășițele primei fiice a regretatei artiste, care a murit chiar în ziua botezului său, cu mai bine de 25 de ani în urmă.

Un covor roșu de 30 de metri a fost așternut la cimitir, pe care au pășit nu doar cei care au cărat sicriul și care au fost echipați corespunzător, ci și cei care au venit la înmormântare.

Citește și: Gabi Luncă este condusă pe ultimul drum.Primele imagini de la înmormântarea regretatei artiste

Citește și: Slujba de comemorare a regretatei Gabi Luncă, întreruptă de Poliție:”Legal nu au voie!”

Citește și: Familia lui Gabi Luncă s-a împotrivit înmormântării după legile COVID.Va avea o înmormântare cu porumbei alb și covor roșu

Ce s-a întâmplat când sicriul a fost coborât în groapă

Momentul în care sciriul a fost coborât în groapă a fost cu totul special: 50 de porumbei au fost eliberați către cer, însă unul singur a ales să zboare lângă sciriul cântăreței de muzică lăutărească. Cei prezenți s-au bucurat din plin de moment, însă gestul a fost intrepretat și ca un semn divin.

La înmormântare au veni numai fetele artistei, Estera, Sara și Rebecca, dar și ginerele Marcel. Marele absent a fost fiul artistei. Unii pastori au anunţat că acesta s-ar fi îmbolnăvit de COVID-19, alţii spuneau că fiul lui Gabi Luncă e prea sensibil şi nu vrea să cedeze nervos’, preferând să rămână acasă şi să urmărească ceremonialul de rămas bun prin Internet.

'De acum, mama ne așteaptă pe noi… Am avut o mamă deosebită deși ea a rămas fără mamă de la 3 ani și jumatate. Toată viața ei și-a dorit să fie mamă și a fost una că nimeni alta. Ea, care știa să facă să plângă sau sa râdă o țară întreagă, era cu totul altfel acasă, era specială… nu exista cuvinte care să o descrie!', a declarat Rebecca pentru impact.ro.

Gabi Luncă a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Gabi Luncă se afla internată la Terapie Intensivă de aproximativ trei săptămâni, starea ei fiind una destul de incertă, încă de la început, probabil din cauza vârstei și din cauza problemelor de sănătate.

La vârsta de 82 de ani, Gabi Luncă s-a îmbolnăvit de COVID-19, iar medicii au făcut tot ce le-a stat în putință ca să o salveze. În ultimele zile, marea doamnă a muzicii lăutărești respura cu ajutorul unui plămân artificial.

FOTO: Facebook, Wowbiz, Click!

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter