(P) Cu ce se ocupă un medic ortodont?

Publicat pe

Medicii dentiști care își desfășoară activitatea în cabinetele de ortodonție Cluj se ocupă de tratarea anomaliilor dento-maxilare, acestea fiind tulburări care afectează dezvoltarea danturii pe baze ereditare. Este posibil să fie vorba și despre anomalii de natură dismetabolică, neuro-endocrină sau despre anumite particularități ale sistemului muscular printre altele.

Medicii specializați în ortodonție cunosc toate cauzele ce au dus la dezvoltarea dezordonată a dinților și, cu siguranță, știu să aplice tratamentele specifice pentru a corecta dantura.

Există mai multe tipuri de aparate dentare care se pot folosi cu scopul de a îndrepta dantura, iar în funcție de anomalia fiecărui pacient, de vârstă biologică a acestuia și de vârsta dentară, medicul ortodont va recomanda cel mai eficient aparat dentar.

Aplicarea unor tratamente ortodontice este recomandată pentru a repara probleme precum angrenajul invers, înghesuirea dinților, spațierea dinților, maxilar îngust, protruzie (dinții frontali sunt orientați în față), incisivi laterali nanici (incisivii sunt subdezvoltați), ocluzia inversă, ocluzia deschisă, ocluzia adâncă (dinții inferiori sunt acoperiți de dinții superiori).

Ce presupune tratamentul ortodontic?

Un tratament ortodontic implică utilizarea unor aparate dentare și a altor tehnologii medicale cu scopul de a aplica forțe precise asupra dinților, astfel încât aceștia să fie repoziționați corect. De menționat este faptul că un tratament ortodontic nu doar că are rezultate spectaculoase din punct de vedere estetic, ci oferă beneficii pentru sănătatea și longevitatea danturii.

Dacă vă întrebați ce fel de aparate dentare recomandă medicii ortodonti, precizăm faptul că acestea diferă de la un pacient la altul, în funcție de anomaliile fiecărei persoane. După ce va efectua un consult amănunțit, ortodontul va putea stabili ce tip de aparat dentar este cel mai potrivit pentru fiecare pacient.

Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile, pot fi mai mult sau mai puțin vizibile, iar medicii le recomandă pacienților aparatele pe care le consideră potrivite, însă, în final, pacienții sunt cei care aleg cele mai bune soluții pentru ei.

De ce să apelați la ortodont?

Există mai multe motive întemeiate pentru care este recomandat să apelați la serviciile unui medic specializat în ortodonție, iar obținerea unei mușcături corecte este doar unul dintre ele. În ciuda faptului că dinții sunt bine aliniați, din cauza unor factori precum obiceiurile nesănătoase (suptul degetului, rosul unghiilor), datorită pierderii premature a dinților de lapte, datorită alimentației deficitare sau datorită structurii genetice, se poate ca mușcătura să nu fie corectă (malocluzie).

Există pacienți care trec pe la cabinetele de ortodonție Cluj pentru că își doresc să rezolve cât mai repede problemele estetice sau, mai degrabă spus, inestetice. Datorită experienței și pregătirii, specialistul în ortodonție va găsi cea mai bună soluție în vederea remedierii problemei danturii.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter