(P) Cum poate influența un pachet de web hosting România viteza de încărcare a magazinului tău online?

Publicat pe

Dacă vrei să-ți deschizi un magazin online, probabil te tentează ideea de a alege un furnizor de găzduire din străinătate. În general, aceste companii au o reputație solidă pe piață și prezintă un nivel mare de încredere. Totuși, un pachet de web hosting România ar putea fi o alternativă mai bună. Multe persoane nu iau în considerare locația serverelor, însă acest factor influențează viteză de încărcare și poate avea un impact serios pe termen lung asupra susținerii și dezvoltării unei afaceri. Iată ce trebuie să știi despre asta!

Cum funcționează conexiunea dintre paginile web și pachetul de hosting?

Când intri pe o pagină pe internet, ceea ce faci în realitate este să accesezi niște fișiere stocate pe un server web. Cu cât acesta este mai puternic, cu atât vei ajunge mai rapid la conținutul dorit. Experiență ta de navigare este însă influențată și de locație. Fiecare computer rulează mii de coduri interconectate înainte de a livra datele pe ecran. Acest proces este mai dificil atunci când un site nu dispune de un plan de web hosting Romania, deoarece nu te afli în țara de unde are loc schimbul.

Viteza de încărcare crește dacă serverul se află aproape de vizitatori

Amplasarea unui server nu pare să aibă atât de multă importantă, însă poate influența puternic viteza de încărcare. De aceea, este indicat să alegi un furnizor care are locația în aceeași zona unde activează și afacerea ta. În acest caz, probabil este vorba de publicul național și ai nevoie de un pachet de web hosting România. Cu cât vizitatorii sunt mai aproape de server, cu atât datele vor trece prin mai puține rețele.

Spre exemplu, să presupunem că ai avea un furnizor din Statele Unite. Datele trebuie să călătorească peste Oceanul Atlantic, astfel că latenta este mai mare și viteză de încărcare scade. Acest eveniment poate crea efecte neplăcute într-un timp foarte scurt. Site-urile care se încarcă greu fac majoritatea utilizatorilor să plece și pot pierde o parte semnificativă din clienți. Pe de altă parte, cu cât un site este mai rapid, cu atât mai bune vor fi și conversiile. Oamenii nu au răbdare să aștepte și consideră că brandurile care nu se ocupă de acest aspect sunt neserioase.

Viteza de încărcare este un factor SEO

Deși motoarele de căutare încearcă să se adapteze constant unei piețe globale interconectate, se recomandă în continuare ca adresa IP a serverului să fie cât mai aproape de publicul țintă și să fie utilizat un web hosting din România. Iar dacă vrei să ajungi pe prima pagină în Google, este necesar ca încărcarea paginilor să nu dureze prea mult. Statisticile arată că există multe site-uri web care se încarcă în 5 secunde sau mai mult, însă acest lucru nu este privit cu ochi buni.

Este recomandat ca procesul să dureze cel mult 3 secunde, iar nivelul de referință actual se îndreaptă spre 2 secunde. Standardele sunt mai ridicate în privința încărcării paginilor pe telefonul mobil, deoarece utilizatorii preferă acest dispozitiv.

De ce să alegi un pachet de web hosting România?

Chiar dacă îți poți deschide o afacere online folosind un provider de hosting din străinătate, este important să ai serverul cât mai aproape de viitorii tăi clienți. De aceea, cel mai bine ar fi să alegi un pachet de găzduire web din țară. În felul acesta, vei avea parte de o viteză de încărcare superioară și vei putea converti mai ușor vizitatorii în clienți!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter