(P) De ce este atât de important să facem curățenie în mod regulat?

Publicat pe

Este un sentiment foarte plăcut să locuim într-o casă curată, igienizată și primitoare, dar cu toții știm că întreținerea și menținerea unei locuințe curate implică destul de mult efort. În ciuda tuturor eforturilor, avantajele de a locui într-o casă curată depășesc cu mult sentimentul de bine și de relaxare. Desigur, a sta într-o casă aglomerată și prăfuită ne transmite un sentiment de haos și de disconfort, dar în rândurile care urmează vom vedea de ce este atât de important să locuim în case curate din punct de vedere al sănătății noastre și a celor dragi.

Curățenia regulată elimină germenii. Germenii sunt acei inamici care ne suprimă sistemul imunitar și din cauza cărora ne îmbolnăvim. Folosind în mod frecvent fie un detergent ecologic, fie un dezinfectant de calitate, putem elimina până la 98% din germenii zilnici, ceea ce ne garantează sănătatea pentru toți membrii familiei, cu atât mai important dacă aveți copil de vârstă mică, locuiți cu un senior sau aveți animal de companie. 

Prin curățenie frecventă se îmbunătățește calitatea aerului interior. Cei mai mulți dintre noi petrecem mult prea mult timp în interior, și acasă, și la serviciu, negândindu-ne la calitatea aerului pe care îl respirăm. Totuși, calitatea aerului din interiorul locuințelor și birourilor noastre este din ce în ce mai slabă, de aici și numărul tot mai mare de alergii, de cazuri de astm și alte probleme de respirație. Aerul din locuințe și din mediul nostru de lucru se degradează din cauza prafului acumulat, din cauza mucegaiului, a umidității și a aerisirii necorespunzătoare.

Aici poate interveni firma Fast Clean Karpe. Îi găsiți pe Strada Călugareni 21, Constanța 900178 sau la telefon 0770210210. Oferă servicii profesionale de curățare mochete, covoare, canapele, fotolii, saltele și tapițerii auto. Spălatorii de covoare profesionale există în toate orașele mari ale țării: București, Constanța, Cluj, Timișoara, Iași și este foarte ușor și facil de apelat la ei. Pentru covoare în orașul Constanța clar recomandăm spalatoria de covoare Fast Clean Karpe.

Spălarea regulată a covoarelor

Aspirarea regulată împiedică declanșarea alergiilor. Folosirea în mod frecvent a unui aspirator pentru desprafuirea covoarelor este o modalitate excelentă de a împiedica praful și murdăria să se acumuleze și să declanșeze alergiile. Cel mai recomandat este utilizarea unui aspirator prevăzut cu filtre de aer cu particule de înaltă eficiență. Este important să aspirăm pardoseala, mochetele și covoarele, dar la fel de important este să aspirăm și tapițeriile, acolo unde praful trece adesea cu vederea, așa că se acumulează și ne poate îmbolnăvi. Familiile cu copiii de vârstă mică sau cu seniori pot fi nevoite să aspire chiar și zilnic, în timp ce cuplurile pot aspira de trei ori pe săptămână, iar persoanele singure doar o dată pe săptămână. 

O locuință curată este critică pentru copii. Pentru nicio persoană nu este bine să trăiască în praf, în murdărie și în aer închis, dar mai ales pentru copii. Bebelușii care încep să meargă de-a bușilea sunt cei mai expuși la praful și murdăria de pe pardoseală și covoare. În plus, ei au tendința de a lua orice lucru de pe jos și de a-l duce în gură. De asemenea, bebelușii și copiii de vârstă mică sunt sensibili la bacterii, la mucegai, la praf și umiditate, așa că menținerea casei curate și igienizate devine obligatorie. 

Persoanele cu alergii, care au pielea sensibilă sau care suferă de alte afecțiuni respiratorii știu poate cel mai bine cât de important este să locuiască într-o casă curată. Praful acumulat pe covoare și pardosele, pe saltele și așternuturi, pe jaluzele și tapițerii este principalul iritant al sinusurilor. Curățenia frecventă îmbunătățește calitatea aerului interior și asigură sănătatea celor dragi. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter