(P) De ce merită să urmezi un curs de business analyst

Publicat pe

Evoluția tehnologiei din ultimele trei decenii a schimbat dramatic modul în care provocările și problemele de afaceri sunt rezolvate prin soluții bazate pe IT. Anterior, organizațiile erau nedumerite în ceea ce privește „managementul IT', dar acest lucru s-a schimbat, tehnologia fiind considerată un factor major care contribuie la găsirea de soluții de afaceri.

Tot așa se întâmplă și când vine vorba despre analistul de afaceri (business analyst). Deși beneficiile analizei de afaceri pot părea evidente, realitatea este că majoritatea companiilor nu apreciază pe deplin modul în care afacerile lor pot fi ajutate de un astfel de analist și îmbunătățirile care pot apărea ca rezultat.

          „Business analyst-ul este un agent al schimbării” (conform Institutului International de Analiză de Business – IIBA). Mai exact, un curs de business analyst vă va ajuta să investigați și să identificați noile oportunități, articulând nevoia de îmbunătățire a modului în care companiile operează. Facilitează procesul de schimbare și implementare. Identifică și definește soluția care să maximizeze beneficiile și să reducă costurile. Este implicat în toate nivelurile funcționale ale companiilor și poate aduce contribuție semnificativă în procese precum definirea și implementarea strategiei sau definirea obiectivelor și cerințelor de business. Mai mult de atât, business analyst-ul acționează ca un mediator, facilitând comunicarea între departamente.

De ce să devii un business analyst

1.Obținerea unei diplome în acest domeniu, în special la nivel profesional, vă extinde perspectiva. Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce vă aflați în etapa pregătitoare a acestei certificări, va trebui să studiați un număr variat de abordări, pentru a ajunge să rezolvați o anumită situație sau o problemă. Învățarea diferitelor tehnici de rezolvare a problemelor vă va face să gândiți în perspectivă și vă va pregăti să fiți un profesionist eficient odată ce veți fi angajat ca analist de afaceri.

2.Ca orice alt domeniu, și analiza afacerilor necesită ca un profesionist să fie destul de competent în toate sferele industriei. Este important să ajungeți să înțelegeți diferitele nuanțe și concepte care interacționează cu rolul de transforma o companie într-una de succes. Pentru asta, cel mai important lucru necesar este să aveți o anumită clarviziune a conceptelor. Acest tip de clarviziune vă vine cu siguranță odată ce obțineți diploma de business analyst.

3.Specialiștii în domeniu au lansat recent un articol referitor la un studiu care susține că diploma de business analyst, comparativ cu alte diplome pentru alte specializări, are ca rezultat cu 10% mai multe beneficii financiare. În afară de asta, profesioniștii care obțin o astfel de diplomă au șanse concrete de a obține proiecte mai bune și mai profitabile în comparație cu colegii lor care lucrează în industrii conexe. Această certificare va adăuga o mare valoare CV-ului unui profesionist.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter