(P) De ce să mergi la dentist? Iată 7 motive și o recomandare de clinică dentară!

Publicat pe

Când ai fost ultima dată la stomatolog? Știm că anul acesta a fost unul destul de dificil și poate din anumite motive te-ai temut să mergi la dentist, însă nu mai amâna vizita. Poți să îți faci un cadou de Crăciun de neprețuit pentru sănătate: o vizită la stomatolog. Dacă nu ai mai fost de ceva timp și ești în căutarea unei clinici în care poți avea încredere, îți recomandăm Smile Ambassador! În cele ce urmează, îți prezentăm 7 motive pentru care să nu mai amâni vizita la medicul stomatolog! 

  1. Vei avea o imagine completă despre starea sănătății tale orale 

Chiar dacă pare greu de crezut, unele probleme stomatologice nu dor decât în momentul în care se pot rezolva foarte greu și de asemenea nici nu sunt vizibile. Cel mai bun exemplu este reprezentat de cariile interdentare, care apar mai des decât ai crede. Acestea pot fi observate cu greu de către pacienți, de aceea controalele regulate sunt recomandate, pentru a vedea din timp cariile incipiente. 

2. Vei ști exact ce înseamna o igienă dentară corectă 

Multe persoane au impresia că știu cum să se spele corect pe dinți și cum să îți îngrijească dantura, însă nu este deloc așa. Medicul tău îți poate arăta exact ce înseamnă un periaj corect din punct de vedere al tehnicii și al duratei. În plus, este important să înveți și cum să folosești corect ața dentară și să afli ce apă de gură ți se potrivește cel mai bine. 

3. Vei beneficia de curățări și igienizări profesionale

Oricât de bine ne-am curăța dinții, nu putem să curățăm toate resturile care se adună sub gingii sau în spațiile foarte greu accesibile. De aceea, măcar de două ori pe an este bine să mergi la un detartraj profesional și vei observa cât de curați îți vei simți dinții. Multe dintre problemele dentare sunt provocate de placa bacteriană, inclusiv parodontoza, așa că o vizită la dentist te va scuti de multe neplăceri. 

4. Se vor putea depista anumite probleme încă din stadii incipiente

Medicul stomatolog poate observa anumite probleme încă din fază incipientă și nu ne referim doar la carii. Spre exemplu, inflamarea gingiilor poate fi un simptom al gingivitei și primul pas va fi o curățare profesională, urmată de alte tratamente specifice, în funcție de particularitățile fiecărui pacient. 

5. Îți vei putea menține sănătatea dentară cât mai mult timp 

O vizită la stomatolog nu este deloc costisitoare, mai ales dacă ne gândim la prețul tratamentelor. Dacă vrei să te bucuri de un zâmbet frumos și sănătos, pe termen lung, este important să mergi periodic la medic, pentru a rezolva orice problemă la timp. 

6. Vei economisi bani și vei scăpa de eventuale dureri

Așa cum am menționat deja, o vizită la medicul tău dentist este mult mai ieftină decât un tratament stomatologic, așa că nu mai amâna. În plus, problemele rezolvate în stadii incipiente sau în stadii în care dinții nu sunt foarte afectați, te pot scuti și de dureri și îți vor permite să îți menții sănătatea dentară. 

7. Vei învăța de ce problemele dentare se reflectă asupra sănătății generale 

Poate nu ți-ai dat seama până acum, însă sănătatea dentară se reflectă asupra sănătății generale. Spre exemplu, dacă ai dureri constante, nu vei putea mânca suficient sau nu vei mesteca alimentele corect și astfel pot apărea probleme digestive și carențe. În plus, studii recente au corelat placa bacteriană și bolile asociate acesteia cu boli de inimă: bacteriile care formează placa bacteriană pot trece în sânge și în timp, pot afecta sănătatea inimii. 

Sperăm că te-am convins să mergi la dentist cât mai curând! 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter