(P) #DeNeopritPeStop Femeile pun stop prejudecății de a fi pe stop

Publicat pe

Deşi România deţine în acest moment Preşedinţia Uniunii Europene, rămâne o ţară unde discriminarea pe criterii de sex încă mai există. Nu doar aici, ci şi în alte ţări latine, în perioada de menstruaţie, femeia este văzută de cele mai multe ori într-o situaţie vulnerabilă, marginalizată. Mai mult, expresia a fi pe stop' este adesea folosită ca o insultă.

European Women Alliance, ONG cu sediul la Bruxelles, creat pentru a susține puterea de afirmare a femeilor și a valorilor europene, lansează astăzi în România manifestul #DeNeopritPeStop.

Campania are ca scop combaterea ideii preconcepute conform căreia, în perioada de menstruaţie, femeile sunt mai puţin capabile fizic şi psihic să-și ducă proiectele la bun sfârșit.

„Eşti pe stop sau ce?! e o întrebare aparent inofensivă, dar pe care probabil fiecare româncă a auzit-o cel puţin o dată în viaţă. Chiar dacă mesajul s-ar dori unul amuzant, în spatele său se simte nuanța jignitoare. Este timpul să punem stop prejudecății de a fi pe stop'. Iar soluția se găsește chiar în realizările femeilor. Realitatea arată ca ele au avut și au realizari importante ce presupun efort, putere și creativitate, indiferent de perioada lunii.

#DeNeopritPeStop vorbește despre toate lucrurile de care femeile sunt în stare, atunci când lumea din jur crede că nu sunt în stare de nimic. 

Celebrități din lumea divertismentului, sport, social media s-au alăturat deja acestei campanii. Fiecare dintre ele povesteşte câte un moment de succes, o realizare ce a avut loc chiar în acele zile. De asemeneavedetele lansează o invitație ca și celelalte femei să vorbească deschis despre propriile lor exemple.

Click AICI, dă un share și povestește pe Facebook, Instagram sau Twitter despre o realizare care te-a făcut #DeNeopritPeStop.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter