(P) Descoperă orașe desprinse din povești în idilica regiune Puglia

Publicat pe

Descoperă orașe desprinse din povești în idilica regiune Puglia

Situată foarte aproape de Albania, între Marea Adriatică și Marea Ionică, Puglia este o destinație de vacanță încântătoare, plină de oportunități, pentru toate gusturile și vârstele, indiferent de sezonul în care alegi să o vizitezi. Profită de Ofertele Speciale pregătite de AeroVacanțe și rezervă acum un sejur de poveste! Turoperatorul te invită să petreci o vacanță ce include 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică, la tarife de la 418€ / persoană

Destinații de top în Puglia

Regiunea situată în tocul „cizmei' Italiei poate fi împărțită în patru mari zone de interes pentru turiști, și anume Valle dItria, linia de coastă din jurul provinciei Bari, Salento în extremitatea de sud și Peninsula Gargano în nord. În orice zonă din Puglia ai alege să îți petreci sejurul, vei avea ocazia să descoperi numeroase orașe spectaculoase în excursii memorabile. Iubitorii de plajă vor găsi în Salento refugiul ideal pentru relaxare la malul mării, sub mângâierea blândă a soarelui. 

Valle dItria, în schimb, este combinația perfectă dintre zona rurală liniștită și cele mai frumoase orașe din întreaga regiune. Valea rustică plină de plantații de măslini și podgorii este una dintre cele mai populare destinații din Puglia și este cunoscută îndeosebi pentru vestitele „trulli', colibe conice din piatră desprinse parcă din poveștile cu hobiți. Alberobello este un loc unic și fermecător, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, singurul oraș alcătuit în totalitate din căsuțe trulli – nu mai puțin de 1500 la număr.  

Bari, poarta principală către Puglia, se mândrește cu orașul vechi înconjurat de ziduri și plin de străduțe labirintice pavate cu piatră neagră și calcar alb. Aici te poți îndestula cu o focaccia uimitoare, cu roșii cherry, măsline și ulei de măsline local, precum și cu preparate delicioase cu brânză caciocavallo produsă în tot sudul Italiei, în special în Peninsula Gargano. 

Atracții istorice de mare însemnătate

Puglia este de asemenea și una dintre cele mai bogate regiuni arheologice din Italia, fiind colonizată pentru prima dată de grecii micenieni. De-a lungul timpului, istoria acesteia a mai fost marcată și de invadatori musulmani, romani, spanioli, pirații barbari din Africa de Nord, turci sau venețieni. Amprentele lăsate de diferitele civilizații ce și-au făcut veacul pe aceste meleaguri pot fi remarcate în arhitectura clădirilor din cele mai importante orașe, precum și expuse la muzeele de istorie și arheologie din zonă. 

Muzeul Arheologic di Santa Scolastica din capitala regiunii, Bari, este găzduit într-un bastion de apărare din secolul XVI, excelent conservat, și oferă o imagine de ansamblu specială asupra originilor istorice. De la epoca bronzului la perioadele elenistice, expoziția interactivă îți prezintă o cronologie fascinantă, dintre care se remarcă o splendidă colecție de plăci funerare din epoca romană. 

La fel de interesant este și Muzeul Național de Arheologie din Taranto, unul dintre cele mai importante muzee arheologice din Italia, așezat poate în mod neobișnuit pe o străduță laterală din zona nouă a orașului. Acesta găzduiește, printre alte artefacte, cea mai mare colecție de figuri de teracotă grecească din lume. Tot aici vei putea admira și colecții fine de articole din sticlă din secolul I î.Hr., obiecte din aur și bijuterii din Magna Graecia, precum și o coroană din bronz și teracotă din secolul IV î.Hr. 

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter