(P) Frumusețea desăvârșită nu ține cont de compromisuri despre vizita la salon în pandemie cu Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel

Publicat pe

Străbatem de mai bine de un an o pandemie care ne-a atacat pe mai multe fronturi: fizic, psihic, economic. Dacă sănătatea și economia sunt aspecte care nu țin în totalitate de noi, în ce privește confortul psihic putem face ceva: când arăți bine, te simți bine, motiv pentru care esteticul capătă o altă valoare în pandemie: aceea de ancoră care ne aduce la suprafață. 

Expertul în styling și ambasadorul LOréal Professionnel Florin Noje vorbește despre frumusețe în pandemie și ce putem face ca să fim bine. 

Mersul la un salon in Bucuresti este sinonim acum cu o gură de aer proaspăt, părăsind titulatura de moft cu care tratam asta până acum: mersul la salon devine, în pandemie, o necesitate, un refugiu în care găsim liniște și echilibru. Frumusețea a fost mereu pilonul care ne-a susținut în fața greutăților – când arăți bine, te simți bine, lucrezi mai bine, exisți mai bine în raport cu tine și cu ceilalți.

„Anul 2020 ne-a forțat să regândim întreagă experiență pe care un client o poate avea la salon. Era important să menținem salonul că spațiu sigur așa că, pe lângă recomandări, ne-am informat și ne-am inspirat de la alte nișe conexe în care siguranță era crucială – precum ar fi cea de dental. În salonul nostru am respectat recomandarea de distanțare. Am redus numărul de scaune, am adăugat separatoare acolo unde a fost posibil, am ținut neapărat să fim foarte stricți cu timpii de programare. Inclusiv, ne-am pus la dispoziția clienților în sesiuni VIP la ore în care nu vine nimeni în salon, de obicei. ' povestește Florin Noje, ambasador LOreal Professionnel și fondatorul unui salon de top din București. 

Mersul la salon în pandemie – motivele din spate

În perioada stării de urgență, saloanele de înfrumusețare au fost închise, acela fiind punctul focal în care ne-am dat seama că vizita la salon nu e doar despre o coafură nouă sau o manichiură impecabilă: mersul la salon e despre starea pe acesta ți-o generează. Despre socializarea cu cei din jur și orele de deconectare pe care salonul ți le propune; astăzi, pe fondul unei crize care ne macină din interior în exterior, vizita la salon e mărturia sigură a răsfățului necesar. 

Un salon de înfrumusețare îți oferă idei de tunsori pentru par scurt sau bob și experiențele de beauty de care corpul tău are nevoie, dar face mai mult de atât: îți oferă spațiu pentru sănătatea emoțională – iar pe fond pandemic, funcție de suport. Să arăți bine înseamnă să te simți bine, iar acum mai mult ca oricând, când suntem pe buza depresiei cauzate de distanțarea socială, avem nevoie de piloni de sprijin care să ne mențină în echilibru. 

Cât de sigur e mersul la un salon de înfrumusețare în pandemie?

În lunile pandemice, nu doar viețile noastre s-au reconfigurat, ci și spațiile în care trăim – dincolo de armonie și echilibru, căutăm în jurul nostru garanția siguranței, iar vizita la salon în pandemie trebuie să ne genereze confortul psihic de care avem nevoie și să ne facă să ne simțim în siguranță. Ce s-a modificat în saloanele de înfrumusețare în pandemie și ce trebuie să urmărești? Configurația spațiului și scaunelor, care trebuie să aibă distanțarea necesară, efectuarea programării astfel încât să se evite aglomerația, purtarea obligatorie a măștii și dezinfectarea periodică a suprafețelor. 

Adeseori, noi am folosit aerisirea și am ținut atât geamurile, cât și ușile deschise, în măsura în care vremea a permis acest lucru. Am creat kituri speciale de styling pe care clienții fideli le-au putut achiziționa și cu care au venit ulterior, pentru a evita folosirea intensă a ustensilelor comune.' adaugă ambasadorul L’Oréal Professionnel.

Vizita la salon nu va mai fi niciodată la fel, atâta timp cât suntem fragmentați de o pandemie. Cu toate acestea, vizita la salon ne generează aceleași trăiri, ba chiar le amplifică: răsfățul a devenit un pilon necesar în pandemie, o ancoră fără de care ne-am apropia și mai mult de buza depresiei. 

Mai mult ca niciodată, vizita la salon a căpătat acum o altă importantă: apare ca o sărbătoare în viețile noastre, un motiv de zâmbit și mers mai departe, mai ales după ce starea de urgență ne-a împiedicat acest răsfăț. Iar saloanele asigură siguranță completă, pentru că atunci când e vorba de frumusețe, nu există loc de compromisuri – estetic desăvârșit într-un mediu sigur sau nimic în schimb. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter