(P) Iluminatul cu LED, un cumul de avantaje în materie de estetică, eficiență energetică și confort vizual

Publicat pe

Nu mai reprezintă niciun fel de secret faptul că iluminatul reprezintă o parte importantă din procesul de amenajare al unei locuințe, având în vedere că acesta are un impact major atât asupra esteticii încăperilor, cât și asupra confortului. Atunci când vorbim despre iluminat, vorbim despre o gamă foarte largă de corpuri de iluminat la care avem acces în prezent și care ne pot furniza toată lumina de care avem nevoie. Importanța iluminatului însă nu este limitată la propriile locuințe, ci acesta joacă un rol important și în ceea ce privește străzile sau întreprinderile. Tehnologiile în materie de iluminat au evoluat considerabil, astfel că în prezent ne putem bucura de câteva avantaje notabile atunci când utilizăm noile „invenții'. Eficiența energetică, confortul vizual, dar și estetica de excepție sunt doar câteva dintre particularitățile care pot descrie foarte bine tehnologia LED.

Tehnologia LED este deja foarte bine cunoscută în întreaga lume, având deja o istorie, însă de foarte multe ori avantajele acesteia sunt destul de ușor trecute cu vederea. Tehnologia LED are toate avantajele unei utilizări eficiente, sigure și economice. Pentru a înțelege însă mult mai bine motivul pentru care această tehnologie este atât de populară în momentul actual, am pregătit pentru tine o serie de motive, care te vor convinge să o alegi cu încredere.

Lumina atinge o intensitate maximă instantaneu

Cu toții ne putem aduce aminte de claicele becuri care necesitau un anumit timp de încalzire pentru ca lumina generata de acestea sa ajungă la intensitatea potrivită. În cazul impresionantelor becuri LED, lumina ajunge la intensitatea maximă instantaneu, astfel că ne vom putea bucura de o lumină de calitate exact din momentul în care am apăsat butonul intrerupătorului. Lumina emisă de aceste becuri este una care nu obosește ochii și creează un spațiu relaxant și intim. Mai mult decât atât, becurile ce utilizează această tehnologie, nu se încălzesc și nu conțin mercur.

Eficiență energetică mult mai mare

Un avantaj foarte important adus de această tehnologie revoluționară reiese prin eficiența energetică deosebită pe care o are față de alte tehnologii de iluminat clasice. Becurile LED pot reduce consumul de energie cu până la 80% în comparație cu clasicele becuri ce utilizează tehnologia incandescentă. Consumul redus de energie reduce și sarcina centralelor electrice, lucru care cel mai probabil va fi resimțit cel mai bine la nivel de consumum de combustibil.

Becurile LED au o durată de viață mult mai lungă.

Printre avantajele de bază ale tehnologiei LED se conturează foarte bine și faptul că becurile  din această categorie au o durată de viață semnificativ mai mare decât cele clasice. Mai precis, putem vorbi în cazul acestor becuri de o durată de viață ce poate ajunge până la 50.000 de ore. Acest lucru reduce semnificativ necesitatea înlocuirii periodice a becurilor, deci putem considera această investiție ca fiind una pe termen lung, ce ne poate aduce anumite economii.

Tehnologia LED poate fi utilizată cu ușurință în aplicații de iluminat inteligent.

Led-urile sunt surse de lumină direcționale, spre deosebire de cele clasice, care emit lumina și căldura în toate direcțiile. Acest lucru le face ideale pentru a fi utilizate în numeroase aplicații de iluminat inteligent, pe care le vedem utilizate din ce în ce mai des atât în cadrul locuințelor, precum și în spațiile office.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter