(P) Activități recreative și distractive ideale pentru cei mici

Publicat pe

Primăvara este unul dintre anotimpurile pe care le așteptăm cu sufletul la gură de la mic la mare, pentru ca este momentul în care putem să ne bucuram în voie de temperaturi plăcute, de soare, de natura care se trezește la viață, dar și de diferite activități recreative pe care le vom putea desfășura din nou. Copiii sunt prin natura lor destul de energici și mereu în cautare de lucruri noi pe care să le realizeze, de aceea de multe ori ne este foarte dificil sa îi ținem închiși în casă. Din fericire însă, joaca în aer liber este foarte bine cunoscută pentru faptul că aduce o mulțime de beneficii atât nouă adulților, cât și celor mici, astfel că în perioada următoare este mai mult decat important să îi încurajăm pe aceștia să petreacă cât mai mult timp în exterior.

Trăim într-un secol în care copiii petrec foarte mult timp în fața ecranelor de tot soiul, de aceea este important să încercăm să le stârnim interesul și pentru alte activități, care să îi țină oarecum departe de dispozitivele mobile. Pentru că de foarte multe ori rămânem fără idei chiar și atunci când vine vorba despre activitățile recreative pentru copii, am pregătit pentru tine câteva idei de astfel de activități, care în mod cert vor stârni curiozitatea și interesul celor mici. Iată așadar despre ce este vorba!

Plimbările cu bicicleta

Una dintre activitățile foarte îndrăgite de catre cei mici este reprezentată de mersul cu bicicleta. Dat fiind faptul că în următoarea perioadă, soarele va fi din ce în ce mai prezent, o ieșire cu bicicleta este în mod cert o activitate de care cel mic se va bucura mai mult decât îți poți imagina. În mod surprinzător, copiii iubesc foarte mult bicicletele, mai ales atunci când acestea respectă propiile lor exigențe. Din fericire însă, producătorii ne întâmpină în prezent cu o gamă foarte largă de modele impresionante de biciclete pentru copii, astfel că nu ar trebui să întâmpinăm mari probleme în procesul de selecție al acestora.

Sporturile individuale

Activitățile sportive pentru cei mici nu vin la pachet doar cu o doză de sănătate, însă și cu foarte multă distracție în rândul celor mici. Există foarte multe sporturi individuale pe care cel mic le poate practica (chiar și alături de tine) vara, printre care se numără tenisul, ping pong-ul, dar și mișcarea propriu-zisă pe care toboganul, trambulina sau diferite jucării de exterior o presupun. Acestea sunt ideale nu doar din punct de vedere recreativ, însă și din punct de vedere al unor abilități pe care cel mic le dezvoltă prin simpla desfășurare a acestor activități.

Arta spectacolului

Imaginația copiilor este în general una fără margini, astfel că arta spectaolului este o activitate pe care cel mic va îndrăgi să o desfășoare, mai ales acasă, acolo unde se simte în largul lui. În astfel de momente, este esențial să te implici și tu în jocul lui și chiar să ii aplauzi actele'. Arta spectacolului sporește creativitatea copiilor, îi ajută să devină mai disciplinați și le dezvolta totodată și abilitățile interpersonale. Nu uita însă de faptul ca cel mai important public al său vei fi chiar tu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter