(P) Întrebarea multor părinți: mai sunt „la modă“ ursitoarele de botez?

Publicat pe

Cui nu-i plac poveștile cu zâne? Dintre toate ființele magice care ne încântă copilăria, puține ajung să ne fascineze ca aceste femei veșnic tinere și frumoase, care trăiesc în natură și nu pot fi văzute decât de câțiva aleși. 

Pe măsură ce îi citești și îi spui mai multe povești micuțului tău, vei descoperi că zânele sunt specializate, fiecare dintre ele ocupându-se de un domeniu anume. Un rol cu totul aparte îl au ursitoarele. Conform unei credințe vechi de peste 2 000 de ani și adusă pe teritoriul nostru de vechii romani, ele sosesc la pătuțul fiecărui copil, la doar câteva zile după naștere, și îi decid destinul.

Credințe populare despre ursitoare de botez

Încă din vechime, în toate regiunile românești, din Banat până în Bucovina și din Maramureș până în Dobrogea, părinții și toate rudele micuțului făceau pregătiri deosebite pentru primirea acestor ființe cu puteri miraculoase. Se obișnuia să fie așternută o masă bogată, pe care se puneau bucate tradiționale, băuturi, uneori și bani, cărți, bijuterii sau diferite alte obiecte. 

Se considera că această masă îmbelșugată avea darul de a le îmbuna pe cele trei ursitoare botez. Și, dacă ele erau mulțumite de modul în care au fost primite, îi ofereau copilului o soartă bună, cu fericire, sănătate și prosperitate. 

Dar cum se întâmplă lucrurile astăzi? Își mai au locul astfel de credințe și obiceiuri în societatea noastră?

Ursitoare de botez profesioniste, pentru o petrecere cu stil

Există o diferență fundamentală între ființele magice despre care vorbește tradiția populară și cele puse la dispoziție de o firmă profesionistă, specializată în organizarea de evenimente. În timp ce zânele din vechime soseau noaptea, pe nevăzute, cu grijă să nu fie văzute de nimeni, cele de astăzi își fac apariția în toiul petrecerii, spre bucuria tuturor invitaților.

Este vorba despre actrițe profesioniste, specializate în astfel de roluri. Îmbrăcate ca niște prințese din basmele copilăriei, ele pun la cale o scurtă scenetă, cu cântece și dialoguri pline de farmec. Ele cântă, dansează, spun poezii și fac o spectaculoasă demonstrație de magie, care îi va lăsa muți de uimire pe toți cei prezenți. 

În plus, aceste ursitoare de botez moderne profețesc numai și numai de bine! Chiar dacă va apărea și o zână rea, ea va primi o lecție usturătoare și va fi alungată, spre amuzamentul tuturor! În final, urările de fericire, belșug și succes se vor face auzite sus și tare, la prima petrecere din viața micuțului tău!

Ce alte surprize poți pregăti, pentru petrecere?

Dacă vrei ca evenimentul să fie unul încărcat de magie, amintind de sărbătorile organizate de împărații și împărătesele din povești, poți chema la petrecere și un magician, alături de cele trei ursitoare botez. Spectacolul de iluzionism creat de acesta îi va bucura deopotrivă pe copii și pe adulți, deoarece vrăjitorul modern are pregătite momente speciale atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

După cum poți observa vizitând site-ul petrecem.ro, o firmă specializată în organizarea de evenimente îți poate asigura și servicii foto-video de top. Astfel, după o petrecere magică, vei rămâne cu amintiri de poveste, de care te vei bucura, alături de cei dragi, până la adânci bătrâneți!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter