(P) Menține-ți pielea tânără cu produsele care oferă protecție solară!

Publicat pe

A venit primăvara și, odată cu ea, zilele însorite, dar oricât de mult ne-ar bucura acest fapt, trebuie să ne amintim că expunerea prelungită la soare ne poate provoca probleme la nivelul pielii.  

Razele UV pot determina îmbătrânirea prematură a pielii, dar și diverse afecțiuni grave, așa cum este cancerul de piele. Din fericire, ne putem proteja pielea de aceste efecte negative cu ajutorul produselor cu protectie solara.  

Ce înseamnă SPF? 

Cu siguranță ai văzut până acum în magazine produse inscripționate SPF'. Aceasta este prescurtarea de la factor de protecție solara' și reprezintă capacitatea unui produs de a opri cantitatea de radiații UV absorbite de piele. Așadar, ele reprezintă un adevărat scut împotriva acțiunii razelor solare! 

Care este diferența între radiațiile UVA și UVB? 

Radiațiile pot fi de două feluri: UVA și UVB. Primele pătrund în piele și accelerează procesul de îmbătrânire, iar al doilea tip de radiații este cel care înroșește pielea și o inflamează. Având în vedere că aceste radiații sunt nocive, specialiștii recomandă să folosești o cremă cu ambele tipuri de protecție.  

Cum să alegi factorul de protecție potrivit pentru pielea ta? 

Pe piață vei găsi produse cu factori diferiți de protecție (15, 25, 30, 50 etc.). Aceste cifre arată care este gradul de protecție UV pe care o oferă. De pildă, produsele cu SPF 15 oferă o protecție de 93% în fața radiațiilor UVB, cele cu SPF 30 oferă o protecție de 97%, iar cremele cu SPF 50 protejează pielea în proporție de aproximativ 99%.  

Ce să alegi? Specialiștii recomandă produsele cu un factor de protecție de cel puțin 30, însă, dacă ai pielea foarte deschisă la culoare, este recomandat să alegi de la început o cremă cu SPF 50, deoarece pielea ta este mai predispusă la arsuri solare.  

Când să folosești produsele cu protecție solară? 

Multe persoane consideră că produsele cu SPF trebuie folosite doar vara, la mare. Cercetătorii, însă, recomandă aplicarea lor în fiecare zi, pentru a împiedica riscul apariției ridurilor. Bineînțeles, nu pe tot corpul, ci doar pe față, iar în timpul plimbărilor de vară, și pe zonele care vor fi expuse la soare.  

Așadar, în trusa ta de cosmetice, ar trebui să ai o cremă cu factor de protecție pentru față, pe care să o folosești zilnic, și o cremă pentru corp, pe care să o aplici atunci când mergi la plajă sau atunci când este necesar.  

Atenție! Cremele cu protecție solară pentru față trebuie folosite chiar dacă afară este înnorat, deoarece razele UV pot penetra norii! 

Ce cantitate să aplici? 

Pentru ca protecția oferită să fie maximă, produsele cu SPF trebuie să fie aplicate într-o cantitate generoasă, astfel încât să creeze un strat protector la nivelul pielii, iar după 2 ore, ele trebuie reaplicate.  

Nu-ți face griji! Dacă ești la mare sau la piscină, te vei bronza în continuare chiar dacă ai folosit o cremă cu SPF, dar o vei face într-un mod sănătos și natural, fără ca pielea ta să aibă de suferit. În plus, bronzul sănătos se va menține mai mult timp pe piele! 

De unde să achiziționezi produse cu protecție solară? 

Pentru a comanda produse de calitate superioară, accesează site-ul yuga.ro. Vei găsi o gamă largă de creme cu SPF care îți vor oferi protecția de care ai nevoie în fiecare zi! 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter