(P) Ischia, comoara neprețuită din Marea Tireniană

Publicat pe

Micuța insulă vulcanică din Golful Napoli, Ischia a ajuns în ultimii ani o destinație de vacanță tot mai căutată în Europa, alături de nume populare precum Capri, Santorini sau Sicilia.

Insula paradisiacă este apreciată pentru oportunitățile de relaxare, de la plaje care îți taie răsuflarea la peisaje montane luxuriante, spa-uri organice în izvoare naturale, saune încorporate în peșteri și viață de noapte incitantă.

Ischia este o adevărată bijuterie rară printre insulele italiene, pe care o poți descoperi prin pachetele de vacanță puse la dispoziție de AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la sejururile ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică, la tarife de la 219 euro/persoană!   

De la trecutul tumultuos la insula idilică de astăzi

Ischia este o destinație de vacanță fermecătoare, cu numeroase atracții istorice și peisaje încântătoare, însă trecutul său este departe de a fi fost unul perfect. Însuși numele său semnifică „distrugere totală', cauzată de erupțiile vulcanului și de cutremurele puternice de-a lungul a sute de ani. Ultima erupție din 1301 a distrus un întreg oraș, dar astăzi ruinele antice vin cu un plus la farmecul său unic mediteranean.

În plus, ca în orice destinație italiană de vacanță, aspectul gastronomic este unul semnificativ. Specialitatea insulei Ischia este reprezentată de fructele de mare proaspete, dar nici iepurele crescut în fermele locale, asezonat cu ierburi aromatice, nu este de ratat. Înzestrată cu un sol bogat și fertil, insula se mândrește și cu numeroase legume delicioase, precum vinetele, ardeii sau usturoiul, ingrediente esențiale ale mâncărurilor tradiționale. Pizza napolitană preparată cu cea mai bună făină de grâu Campania și mozzarella di bufala este considerată a fi o operă de artă culinară.

SantAngelo, cea mai fermecătoare atracție în Ischia

Poate cel mai frumos vechi sat pescăresc de pe insulă, SantAngelo este un loc care și-a păstrat foarte mult din farmecul de odinioară. Aici se poate ajunge exclusiv pe jos, ceea ce a contribuit în mod semnificativ la conservarea așezării, rămasă nealterată de-a lungul anilor. Casele tipice de pescari construite în piatră sau sculptate în stâncă se încadrează în albul specific satelor mediteraneene, cu grădini decorate cu flori de bougainvillea, și sunt despărțite de străduțe înguste. Legendele spun că odată ce se încheia construcția unei case, care implica toți vecinii, se organiza o mare sărbătoare cu muzică, dans, veselie și multă mâncare.  

Pe timp de zi, tabloul feeric se conturează prin dealurile verzi care se înfășoară de-a lungul litoralului, cu o priveliște sublimă asupra apelor azurii ale Mării Tireniene. Deosebit de pitoresc este peisajul de care te poți bucura din Forio Point, unde apusul de soare creează o iluzică optică unică, inexplicabilă, o lumină verde la orizont. Acesta este locul unde femeile insulare își așteptau soții plecați pe mare, rugându-se să apară cu bine în zare. Odată cu lăsarea serii, centrul stațiunii se umple de localnici și turiști gata să dea startul unei petreceri de pomină. Portul din SantAngelo devine punctul de acostare pentru bărci de lux, iar golful se transformă în cel mai la modă și exclusivist loc de pe insulă.

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter