(P) Laptopurile ASUS OLED îți oferă imagini portabile mai bune ca pe televizorul de acasă

Publicat pe

După ce vei ajunge să utilizezi noile laptopuri ASUS cu ecran OLED, vei ști cu precizie cât de bune sunt imaginile redate de OLED și îți va fi destul de greu să revii la tehnologii inferioare. Cu atât mai mult cu cât putem vorbi despre reale beneficii ale ecranelor OLED.

În plus, fiind vorba de un laptop, vei avea avantajul de a te putea bucura de cele mai bune imagini cunoscute de om și în condiții de mobilitate, totul în condițiile unui ridicat grad de confort, oferit de dimensiunile compacte și greutatea redusă a acestor dispozitive.

Laptopurile ASUS cu ecran OLED dispun de cel mai bun gamut de culoare din clasa lor și reproduc culorile cu o acuratețe superbă. Ele oferă imagini excepțional de detaliate și realiste, acoperind în proporție de 100 % spațiul de culoare DCI-P3 de calitate cinematografică și în proporție de 133 % spațiul de culoare sRGB. Și asta atât la niveluri de luminozitate ridicate, cât și la niveluri scăzute de luminozitate, în timp ce la un laptop LCD standard gama de culori este redusă dramatic la niveluri scăzute de luminozitate. La o luminozitate a nivelului de gri de 16 G, laptopurile LCD au o gamă de culori DCI-P3 de numai 11 %, în timp ce laptopurile ASUS OLED mențin o gamă de culori DCI-P3 de 100 %.

Ecranele OLED pot fi ajustate pentru a se potrivi mediului de lucru, fără a pierde din vioiciunea culorilor. De exemplu, în mediul din sufragerie (iluminat de obicei la aproximativ 100 lux), ai nevoie doar de o luminozitate de 177 niți la un ecran OLED pentru a produce aceeași imagine clară ca și cea de 400 niți a unui ecran LCD.

Laptopurile ASUS OLED reproduc perfect negrul. Un pixel OLED este alcătuit din trei subpixeli, fiecare având propria iluminare autogenerată: un ecran Full HD (1.920 x 1.080) are 2.073.600 de pixeli, ceea ce înseamnă că are 6.220.800 de subpixeli auto-iluminați, în comparație cu doar câteva zeci de LED-uri de iluminare din fundal într-un ecran LCD Full HD. Atunci când se afișează negru pe un ecran OLED, pixelul este pur și simplu oprit pentru a produce cel mai întunecat negru posibil. Acest lucru permite obținerea unor imagini extrem de clare și clare chiar și în cele mai întunecate scene. Vei fi surprins să vezi câte detalii noi vei observa în filmele tale preferate!

De asemenea, laptopurile ASUS OLED emit cu 70 % mai puțină lumină albastră dăunătoare, fiind certificate în acest sens de TÜV Rheinland și SGS. Ele protejează astfel celulele conice din retina ochiului care permit vederea în culori și sunt cele mai afectate de lumina albastră. În cadrul unor experimente efectuate de Universitatea Farmaceutică Gifu din Japonia, celulele conice ale șoarecilor au fost supuse unor surse de lumină roșie, verde și albastră. Capacitatea de supraviețuire a celulelor conice expuse la lumină albastră a scăzut dramatic la 20 % după 24 de ore, în timp ce celulele conice expuse la alte culori și-au păstrat o capacitate de supraviețuire de aproximativ 100 %.

Un alt beneficiu al laptopurilor ASUS OLED este că minimizează perturbarea ciclurilor de somn ale utilizatorilor. Atunci când se întunecă, creierul tău produce hormonul melatonină, care ajută la menținerea unei programări corecte a ciclurilor zilnice de somn. Potrivit unui studiu al Universității Stanford, producția de melatonină poate fi blocată de expunerea la lumina albastră pe timp de noapte și poate provoca perturbarea somnului.

Laptopurile ASUS OLED sunt dotate cu un mecanism OLED Care, exclusiv ASUS, care s-a dovedit că protejează ecranul OLED. Efectul de persistență a imaginii, sau burn-in, poate apărea pe un ecran OLED dacă o imagine statică cu contrast ridicat este afișată pentru o perioadă prelungită de timp. Pentru a evita asta, atunci când laptopul ASUS este inactiv mai mult de 30 de minute, intră în funcțiune un screensaver special conceput. Acesta reduce semnificativ riscul de arsură, asigurându-se că toți pixelii sunt iluminați și întunecați în mod egal, protejând astfel afișajul împotriva schimbărilor vizibile de culoare în timp.

Dacă vrei toate aceste beneficii și multe altele pe care te lăsăm să le descoperi singur, îți recomandăm superbul model ZenBook Flip 13 OLED UX363, care vine cu un design complet nou, ce combină o portabilitate excelentă cu o versatilitate fără precedent. Ecranul subțire NanoEdge FHD OLED și balamaua ErgoLift cu rotire la 360° îl fac pe ZenBook Flip 13 OLED un sistem super compact, cu o carcasă super-subțire de doar 13,9 mm, care încorporează o serie extinsă de interfețe pentru conectivitate foarte ușoară.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter