(P) Nanofibrele de cheratină, produse speciale pentru părul rar şi subţire

Publicat pe

Aspectul părului nu este important doar din punct de vedere estetic, dar şi pentru că oferă indicii clare asupra sănătăţii organismului. Mulţi cred că părul este compus din proteine lipsite de viaţă, însă specialiştii atrag atenția că starea acestuia spune multe despre modul de viaţă, obiceiurile fiecăruia dar şi despre sănătatea generală a individului.

Păr rar sau subţire – cauze

Conform Asociației Americane de Dermatologie există numeroase cauze care pot determina subţierea şi rărirea părului. Înaintarea în vârstă, alimentația incorectă, utilizarea de produse de îngrijire inadecvate, tratamentele agresive de decolorare şi ondulare, dar şi sesiunile lungi în saloanele coafor pot determina subţierea firelor de păr. Statisticile arată că oboseala accentuată, modificările hormonale, chimioterapia, bolile autoimune şi moştenirea genetică sunt alţi factori care duc la subţierea şi alterarea firelor de păr.

Păr rar şi subţire  – prevenție şi tratament

Conform specialiştilor, în anumite cazuri, situația poate fi remediată prin abordarea unui mod de viața echilibrat şi introducerea în dietă a alimentelor bogate în proteine, minerale şi vitamine. Sunt şi cazuri când se impune aportul de suplimente, însă această măsură trebuie luată  după un control medical și doar la recomandarea specialistului curant. 

Subțierea părului poate fi evitată prin crearea unui ritual corect de îngrijire. Utilizarea cât mai rară a uscătorului, eliminarea plăcii şi a periei cu aer cald din rutina zilnică sunt câteva măsuri care au efecte deosebite asupra aspectului părului. 

Pentru a preveni căderea părului se recomandă utilizarea de produse se îngrijire adecvate, blânde care curăță scalpul şi hrănesc rădăcinile, şi care prelungesc faza de creștere a părului. Integrarea în rutină de îngrijire a uleiurilor esenţiale (argan, lavandă, rozmarin, cedru) şi masajul scalpului pentru stimularea circulaţiei periferice sunt alte măsuri ce pot fi luate pentru a preveni căderea şi deshidratarea firelor de păr. 

Sunt cazuri în care aceste măsuri nu sunt suficiente şi părul îşi pierde constant din densitate şi volum. În astfel de situații se impune vizita în cabinetul specialistului, aici se realizează teste specifice şi sunt analizate cu maximum de atenție cauzele care determină căderea părului, dar sunt oferite şi soluții. Pentru subțierea părului din cauze genetice, se recomandă tratamentele cu mixodil soluție/spumă sau alte produse care se aplică local şi care inhibă transformarea testosteronului în dihidrotestosteron (hormon care contribuie la pierderea părului prin închiderea foliculilor piloşi).

Printre tratamentele eficiente de combatere a căderii şi subţierii părului sunt terapiile cu laser şi procedurile de transplant de păr. Totuși acestea din urmă sunt destul de costisitoare şi nu mulți pacienți au acces la ele. 

Soluții inovatoare de mascare a părului rar şi subţire

Există o listă lungă de remedii naturiste şi topice de prevenire a căderii părului sau prevenire a subțierii firelor, dar în rândurile următoare ne vom opri atenția asupra alternativelor de mascare a părului subțire şi cosmetizare a părului rar: nanofibrele de cheratină. Cele de la Toppik sunt un exemplul perfect in acest sens; nu vom pune accentul pe eficienta acestora, acest fapt fiind confirmat de cele trei decenii de activitate a companiei şi de cei 5 milioane de utilizatori, dar vom încerca să înțelegem cum funcționează. 

Nanofibrele de cheratină sunt considerate cele mai eficiente produse de mascare a părului rar şi subţire, datorită modului rapid și ușor de aplicare. Practic se aplică această pudră pe zonele cu păr rar, fie prin scuturarea flaconului fie prin folosirea aplicatorului de tip spray, iar efectul este instant. Rezultatul obținut după utilizarea nanofibrelor arată foarte natural, fiindcă sunt alcătuite din cheratină, aceeași proteină ce intră în compoziția firului de păr; având aceeași textură și aspect, acestea nu sunt detectabile după aplicare, chiar și privind de la câțiva cm.

Din păcate nanofibrele pentru păr nu ajută la creșterea și regenerarea acestuia, fiind niște produse cosmetice, însă sunt o soluție inovatoare și salvatoare în anumite situații, de exemplu atunci când ai un eveniment important și doreșți că părul să-ti arate impecabil, bogat și plin de volum. Sau de ce nu, pot fi folosite și zilnic; un păr des face pe oricine să se simtă mai bine și să aibă mai multă încredere de sine.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter