(P) Principiile unei tranzacționări de succes

Publicat pe

Pentru a obține succesul în tranzacționare, este necesar să cunoaștem regulile sale de bază. În caz contrar, este ușor să pierdem concentrația. Nu este un secret pentru nimeni, că doar 10% câștigă pe piața Forex. 

Ce poate însemna acest procent? Comercianții începători nu cunosc regulile de bază sau încă nu s-au obișnuit să se conformeze regulilor?

În acest articol vom lua în considerare regulile de tranzacționare pe care trebuie să le urmeze toți comercianții. În plus, puteți afla despre cea mai mare piață financiară din lume de pe site-uri precum mrfinance.ro. Astfel, să vedem în continuare informații utile și care sunt principiile unei tranzacționări de succes, de la managementul riscului și până la gestionarea capitalului.

Normele de gestionare a capitalului se numără printre principiile de bază pe care comercianții trebuie să le includă în planul lor de tranzacționare. Numai în acest caz pot asigura capitalurile proprii în fiecare tranzacție specifică. 

Unul dintre aspectele acestei reguli este raportul risc/profit. Nu este necesar să spunem că acesta este cel mai important element de gestionare a banilor pe piață. Dacă aveți o formare cu un raport risc/profit 1: 3, înseamnă că în tranzacțiile profitabile câștigurile dvs. vor depăși de 3 ori suma pe care o riscați. Acceptați pierderi scurte, atunci când apar, și încercați din nou. Dar atunci când pozițiile sunt de partea dvs., nu scoateți profitul prea devreme și lăsați-l să crească. Dacă utilizați strategia bazată doar pe circulația prețurilor, este necesar să puteți distinge o cale de scăpare pentru a părăși tranzacția în timp util.

Una dintre caracteristicile distinctive ale comercianților de succes este crearea unor sisteme de tranzacționare care corespund personalității lor. Ceea ce funcționează pentru ei nu poate funcționa pentru dvs. Dar nu înseamnă că nu puteți studia strategia de tranzacționare a acestora. Aflați ce funcționează în strategia lor, în avantajul lor, și apoi incearcati să creați o strategie care să corespundă personalității și stilului dvs. de viață. 

De exemplu, unii comercianți vor să cumpere la nivelurile de suport și să vândă la niveluri de rezistență. Alții preferă să cumpere și să vândă în defalcare. Unii folosesc indicatori, de exemplu, încrucișarea mediilor mobile sau a oscilatoarelor. Gășiți ce funcționează în cazul dvs. și acceptați această strategie de comerț, formulati parametrii de formare, adăugați strategia unei ieșiri și aplicați strategia rezonabilă gestionării capitalului.

După ce ați deprins o tehnică proprie, este important să o testați constant pentru a fi convins că ajunge constant la rezultatul dorit. Atunci când strategia încetează să funcționeze, este necesar să se dezvolte o altă strategie. Comercianții profesioniști accepta ceea ce funcționează pentru ei și nu se tem să refuze sistemul atunci când încetează să funcționeze. Le oferă un avantaj.

Cel mai mare inamic al comerciantului sunt emoțiile fricii și lăcomiei. Succesul în tranzacționare poate fi obținut dacă comerciantul învață să depășească emoțiile. Dar este mai ușor să spui decât să faci. Disponibilitatea planului de tranzacționare vă va ajută să va dezvoltați mentalitatea, permițând să urmăți tehnica de tranzacționare.

Dar emoțiile vor fi întotdeauna prezente. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să învățați să controlați situațiile în care frica de eșec, frica de pierdere sau teama de a pierde controlul asupra incertitudinii pieței va împiedica capacitatea de a gândi logic. Veți putea să obțineți succes atunci când radiați încredere, să faceți față temerilor și să acceptăți pierderile ca parte a tranzacționării.

Lăcomia este încă o provocare emoțională în cursul tranzacționării. Apare atunci când prețul se mișcă în direcția dvs. Cea mai bună metodă de a controla lăcomia – să nu intentiontionati să obțineți cantitatea specifică de profit în prima luna de tranzacționare.

O credință populară presupune că, în cazul tranzacționării în loturi mai mari, veți avea tranzacții profitabile simultan. Drumul mai fiabil spre succes este găsirea autodisciplinei în scopul de a va urma planul de tranzacționare. Tranzacționarea pe piețele financiare ca principală sursă de venit este similară cu orice altă afacere. Probabil că vor fi necesari câțiva ani, înainte de a putea stăpâni artă tranzacțiilor profitabile și stabile.

Considerați-o că pe orice altă profesie care necesită un standard ridicat de cunoștințe. Este necesar să fiți instruiți și să dedicați în mod continuu timp considerabil studierii diverselor strategii de tranzacționare, aplicându-le de la cele care corespund personalității dvs. De asemenea, este necesar să păstrați legătură cu piața. Este important să urmăți planul de dezvoltare și să respectați disciplina în cursul tranzacțiilor. Nu încetați să studiați, să investiți capital, timp și efort, pentru a deveni un trader de succes. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter