(P) Sfaturi pentru amenjarea unei garsoniere în București

Publicat pe

Cochetezi de ceva vreme cu ideea de a cumpăra propria garsonieră și te-ai hotărât că a venit momentul să faci acest pas important? Minunat! Probabil că ai început deja să studiezi oferta de garsoniere de vanzare in Bucuresti și ești entuziasmată de gândul că planurile tale de amenajare vor prinde viață în curând. Avem câteva sfaturi dedicate amenajarii spațiilor mici: 

Alegerea paletei de culori

Unul dintre cele mai importante elemente în amenajarea garsonierei tale este alegerea unei palete de culori. Cu o mixul potrivit, poți crea iluzia de mărire vizuală a spațiilor. Paleta de culori aleasă trebuie testată atât la lumina naturală, cât și la cea artificială. 

Pentru pereți, cele mai potrivite sunt culorile deschise, neutre, pastelate. Poți alege între alb, bej, și nuanțe deschise de gri, verde, albastru, lila. Un truc pentru a oferi senzația de spațiu mai mare este crearea unui perete de accent, în culori cotrastante, vibrante.

Alegerea mobilierului

Unele persoane aleg garsoniere în București gata mobilate, în vreme ce altele preferă să o amenajeze de la zero. Una dintre soluțiile de optimizare a spațiului este să alegi obiecte de mobilier multifuncționale, cum ar fi un cadru de pat înalt cu sertare pentru depozitare, sau un otoman care poate fi folosit și ca masă sau spațiu de depozitare.

De asemenea, folosirea spațiului pe verticală te ajută să creezi soluții de depozitare fără a încărca vizual garsoniera. Spre exemplu, poți opta pentru un dressing înalt, chiar până la tavan, care ocupă mult mai puțin spațiu în lățime. Te poți folosi de ușile sale pentru a fixa oglinzi care reflectă lumina naturală.

Compartimentarea spațiilor

Căutând prin lista de garsoniere de vânzare în București, ai să găsești diferite compartimentări, unele cu bucătării închise, altele open space. Dacă ți-a rămas gândul la o garsonieră open space, dar dorești totuși separarea zonelor, poți optă pentru un perete de sticlă.

Dacă vrei să împarți camera în zona de zi și zona pentru odihnă, poți folosi un separator care va face garsoniera să pară mai mare, va lăsa lumina să pătrundă în ambele zone și va delimita mult mai bine livingul de zona în care așezi patul, oferindu-ți mai multă intimitate.

Crearea unui spațiu luminos și aerisit

O încâpere luminoasă va părea întotdeauna mai mare, așa că alături de culorile deschise, te poți folosi de oglinzi și alte obiecte pe care să le amplasezi strategic astfel încât să reflecte lumina naturală. 

Selectează un număr mic de obiecte care te reprezintă pentru a nu încărca vizual spațiul. Alege liniile drepte pentru mobilă și creează spații care ascund obiectele care ar putea aglomera garsoniera. Folosește ușile glisante atât pentru mobilă, cât și pentru baie sau bucătărie pentru a câștiga și mai mult spațiu.

Includerea de elemente din natură

După o zi lungă la birou și prin traficul aglomerat, e minunat să știi că te așteaptă acasă propria oază de liniște. Lasă natura să pătrundă în garsoniera ta prin mobilă și podea lemn, elemente din piatră, obiecte decorative din lut, plante vii și nuanțe din natură.

Plantele îți pot găsi locul chiar și într-o garsonieră dacă sunt poziționate strategic. Suspendate de tavan, ele adaugă o notă tridimensională spațiului. Așezate pe rafturile separatorului, asigură oxigen în ambele zone delimitate de acesta. O plantă curgătoare va arăta minunat poziționată la înălțime pe un raft vertical.

Când bugetul tău este limitat, e bine de știut că garsonierele de vânzare din sudul Bucureștiului sunt printre cele mai ieftine, astfel că îți vor rămâne fonduri necesare pentru a-ți amenaja garsoniera după bunul plac. Iar în privința spațiului, n-ai de ce să-ți faci probleme. După cum vezi, există o mulțime de soluții care te vor ajuta să eficientizezi la maximum spațiul.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter