(P) Superalimentele și rolul lor în menținerea echilibrului în organism

Publicat pe

Sunt numeroase și constituie un ajutor însemnat privind acoperirea necesarului nutritiv zilnic. Superalimentele prezintă beneficii deosebite pentru organism și sunt atât de multe încât în decursul vieții pot fi descoperite noi și noi calități ale acestora. 

Fiecare ar trebui să-și asigure un stoc din astfel de produse, cel puțin a celor recunoscute pentru proprietățile lor deosebite, în bucătăria personală. Cu siguranță superalimentele sunt vedetele unei bucătării vegane, deci nelipsite din cadrul acestora. 

Sunt dorite produsele proaspete, organice, păstrate în condiții excelente, așa cum se recomandă și cele ce alcătuiesc gama specială propusă de Biosano.ro. Ofertele recomandate de acest magazin online întâmpină nevoi nutritive diverse, vizând atât superalimente, cât și alte soluții BIO, organice sau RAW. 

Superalimentele de la Biosano.ro – sursă de sănătate

Acestea sunt recomandate în special pentru bogăția de nutrienți conținută, precum și pentru potențialul terapeutic remarcabil. Într-o comparație cu alimentele sănătoase obișnuite care au până în 3 proprietăți nutriționale, acestea se laudă cu peste 10 nutrienți. Constituie surse bogate de vitamine, proteine, minerale, grăsimi, antioxidanți, uleiuri bune. 

Categoriile în care se împart acestea sunt variate: semințe, nuci și fructe, condimente și ierburi, uleiuri și produse apicole. 

Cui se recomandă introducerea superalimentelor în consum? Potrivit specialiștilor Biosano.ro, acestea pot fi consumate de oricine. Desigur, se aplică un principiu general valabil – trebuie să existe moderație. Sunt cu atât mai indicate celor care țin regimuri diverse, post, sunt vegani, adepți ai unei alimentații vegetariene, pentru a completa lipsurile de nutrienți normal furnizate de alimentele de origine animală. 

Cu ajutorul superalimentelor, cei interesați vor beneficia nu doar de diversitatea aromelor, ci și de un aport suficient de minerale și vitamine, scăzând astfel riscul carențelor în organism.

Recomandări privind consumul superalimentelor 

În funcție de produsele de interes, fiecare le poate consuma ca atare sau în formula procesată. Spre exemplu, orzul verde poate fi adăugat în alimentație, respectiv în diverse mâncăruri sub formă de pudră – o formulă ușoară și simplu de folosit în prepararea acestora de altfel. Este o sursă excelentă de calciu, magneziu, zinc, fier, vitamina B. Antioxidanții conținuți au deosebite efecte anticanceroase, anti-virale și anti-inflamatorii. Pudra obținută din orz tânăr, spre exemplu, prezintă numeroase efecte benefice asupra acidul bazic al organismului, asigurând echilibrul acestuia. 

Superalimentele pot fi incluse în rețete culinare diverse, începând de la gustările dulci și până la cele sărate. Sunt cele care dau savoare meselor de peste zi, aducând spre exemplu completarea necesară privind un mic dejun hrănitor, un prânz delicios sau o cină ușoară, dar plină de savoare. Există tot felul de rețete ce includ diverse astfel de produse, care pot fi puse în practică de cei interesați.

Exemple de superalimente de la Biosano ce pot fi avute în vedere și introduse cu succes în alimentație sunt migdalele decojite, spirulina, ginseng-ul siberian, făina de migdale, guarana pulbere, Ginko biloba, Chlorella pulbere etc. Toate sunt recomandate prin proprietăți nutritive diverse, ce susțin o sănătate de fier. Pot fi alese și prin raportare la acestea, pentru a asigura valorile necesare organismului, precum și protecția corespunzătoare a acestuia. 

Efectele acestora se pot resimți și în cazul germenilor sau a virușilor. Sunt susținătoare a procesului de slăbire, au efecte în ceea ce privește starea fizică generală, dar ajută și în prevenirea bolilor cronice. Desigur, efectele vor fi mai de impact atunci când sunt combinate eficient cu o dietă corespunzătoare, o odihnă optimă și exerciții fizice regulate. Toate contribuie la rezultatul dorit: de a fi mereu în formă maximă. 

 Atât superalimentele, cât și alegerile privind alimentația zilnică, produsele achiziționate pentru prepararea mâncărurilor, respectiv băuturile consumate vor avea efecte asupra organismului și a funcționării sale. Biosano.ro susține o alimentație sănătoasă, atât pentru adulți, cât și pentru copii, prin portofoliul complex de produse pe care le comercializează. Mai multe informații cu privire la acestea, dar și privind calitatea lor, alături de alte detalii suplimentare legate de proprietăți, mod de consum etc. se regăsesc pe site. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter