(P) Top 10 atracții pentru o vacanță în Maldive

Publicat pe

Perioada vacanțelor este tot mai aproape, iar tendința anului 2021 este să pleci cât mai departe, în destinații exotice unde să petreci concedii sigure, în condiții excelente de cazare și cu multiple posibilități de agrement. Un astfel de loc sunt Insulele Maldive, o țară insulară formată din 26 de atoli din Oceanul Indian, un arhipelag cu peste o mie de insule din care peste 200 sunt locuite.

Dacă te-ai hotărât să călătorești în acest paradis tropical, iată care sunt cele mai importante 10 atracții pentru o vacanță în Maldive așa cum îți dorești:

  1. Reciful Banana

Cel mai căutat loc pentru scufundări, reciful în formă de banană este o destinație faimoasă în întreaga lume. Găsești aici recife de corali, peșteri întortocheate și stânci spectaculoase. Poți admira o mare varietate de pești exotici, multicolori, de o mare frumusețe, de exemplu  peștele maldivian, peștele veverita și peștele soldat. Reciful este situat în partea de nord a Atolului Male și oferă un adevărat spectacol subacvatic pentru pasionații de floră și faună acvatică.

2. Plaja artificiala din Atolul Male de Nord

Pentru o experiență inedită vizitează plaja artificiala din capitala Insulelor Maldive, orașul Male, căci este una dintre cele mai frumoase insule și plaje din Maldive. Nisipul de un alb strălucitor, sporturile nautice, show-urile live și carnavalurile fac din acest loc o adevărată atracție mondenă. Tradițiile insulare, zona de shopping și gastronomia locală completează farmecul plajei artificiale și o transformă într-o destinație preferată de turiști pe toată durata zilei și mai ales a nopții.

3. Reciful de Corali HP

Dacă ești pasionat de lumea tainică din adâncul apelor, Reciful HP este un punct important pe itinerariul tău din Maldive. Această zonă marină protejată oferă turiștilor o impresionantă varietate de faună acvatică, iar experiența înotului alături de pești și mamifere marine este de neuitat! 

4. Bluetribe Moofushi

Maldive reprezintă și locul potrivit ca să înveți cum să practici sporturi nautice. Mergi la Bluetribe Moofushi, unde ai la dispoziție instructori experimentați și echipament potrivit pentru scufundări, windsurfing, scuba diving, snorkeling, caiac, plimbări cu barcile cu pedale, catamarane și alte ambarcațiuni tradiționale.

Tot aici poți să te îmbarci pentru croaziere romantice și excursii inedite, precum navigarea printre rechini-balenă și pisici de mare.

5. Rezervația Biosferei Atolului Baa

Spectacolul naturii este impresionant în Maldive, iar pentru o trecere în revistă a întregii bogății de floră și faună trebuie să vizitezi rezervația situată în nordul arhipelagului, care se întinde pe 75 de insule, dintre care 10 sunt resorturi de vacanță. 

Găsești aici lagune mirifice, recife de corali cu o impresionantă biodiversitate, zone spectaculoase cu iarbă de mare și mangrove. Poți să admiri în habitatul lor natural țestoase, rechini, păsări exotice și sute de specii de pești și corali.

6. Muzeul Național al Maldivelor din Male

Maldive nu înseamnă doar natură, ci și o istorie interesantă, pe care o poți studia în acest muzeu deosebit, care spune povestea de mii de ani a arhipelagului, din antichitate, trecând prin perioada preislamică, medievală, colonială, până în prezent.

Te vor impresiona colecțiile de unelte vechi, haine tradiționale, vestigii arheologice și obiecte de cult. Expozițiile de gospodării din diferite insule, galeria de uniforme și obiecte marinărești sau machetele de ambarcațiuni sunt argumente în plus să vizitezi cel mai mare muzeu din Maldive.

7. Piața de pește din Male

Dacă vrei să simți pulsul vieții din arhipelag, mergi la Piața de Pește, unde forfota, culorile, sunetele, toate amintesc de un bazar oriental. În plus poți să privești spectacolul aducerii la țărm a năvoadelor pline cu pește, fructe de mare sau caracatițe și să asiști la adevărate demonstrații de filetare, împachetare și preparare în vederea servirii lor la restaurantele și terasele din insule. Tradiția târguielilor la piața de pește reprezintă unul dintre cele mai frumoase obiceiuri ale locuitorilor din Maldive, așa că merită să iei parte la acest ritual cotidian.

8. Vechea Moschee de Vineri – Hukuru Miskiiy

Vizitează cea mai veche moschee din arhipelag, care a fost construită la mijlocul anilor 1600 și este realizată din piatra de coral în care au fost sculptate arabescuri fascinante și versete din Coran. În interior găsești sculpturi din lemn, lucrate în detaliu și obiecte de cult străvechi.

9. Centrul Islamic și Marea Moschee de Vinerea Mare

Aici poți să vizitezi cea mai mare moschee din Maldive, care te va impresiona prin cupola sa de aur, prin simplitatea zidurilor de marmură albă și mai ales prin dimensiunile ei surprinzătoare. Peste 5000 de oameni încap în acest lăcaș de cult, care este dotat și cu o bibliotecă și o sală de conferințe.

10. Galeria Esejihi

Dacă ești pasionat de artă, trebuie să-ți faci timp să vizitezi Galeria Esejihi, unde poți să admiri lucrările artiștilor locali, atât cele tradiționale, cât și opere contemporane. Clădirea în sine este o operă de artă, un monument de arhitectură locală, cu decorațiuni de lemn și sculpturi în coral.

Așadar Maldive reprezintă un paradis tropical, un loc fascinant cu o natură senzațională și o cultură interesantă și diversă. De aceea o vacanță în Maldive este o opțiune excelentă pentru următorul tău concediu, în 2021.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter