(P) Tot ce trebuie să ştii despre pilele de unghii

Publicat pe

Pila de unghii este una dintre cele mai importante ustensile de care are nevoie un tehnician de unghii. Aceasta se găseşte în forme, dimensiuni şi tipuri variate, fiecare având o altă utilizare şi fiind recomandată pentru o anumită etapă din manichiură sau pedichiură. 

Iată tot ce ar trebui să ştii despre pile unghii!

Semnificaţia numărului de pe pila de unghii

Vom începe prin a înţelege informaţiile de bază despre pilele de unghii şi anume nivelul de pilire pe care îl asigură. Cu siguranţă ai observat că fiecare pilă de unghii are un număr. Acesta se referă la nivelul de granulaţie a pilei, sau la cât de abrazivă este acea pilă. Dacă pila are numere diferite pe cele două feţe, înseamnă că are feţe cu granulaţii diferite. 

O pilă cu notaţia 180 / 180 indică pentru ambele fețe că există 180 de granule pe 1 cm pătrat. Pe de altă parte, o pilă cu notaţia 100 / 180 indică faptul că una dintre feţe are o granulaţie mai grosieră decât cealaltă. 

Ştiind aceste lucruri, va fi mai uşor să înţelegi care pila este mai dură şi care este mai delicată:

  • Cu cât este mai mare numărul, cu atât pila este mai delicată;
  • Cu cât este mai mic numărul, cu atât pila este mai grosiera şi mai dură.

Explicaţia granulării pilelor de unghii

80 / 80 se foloseşte pentru îndepărtarea produselor rezistente. Acesta este cea mai grosieră pila pe care o poţi găsi pe piaţă şi nu se recomanda pentru a îndepărta produse foarte subţiri sau care sunt aplicate direct pe unghia naturală. De asemenea, nu trebuie uitat că gelul este mai uşor de îndepărtat decât acrilul, deci necesită o presiune mai mică pentru a fi îndepărtat.

  • 100 se foloseşte pentru a scurta din lungime, a modela pereţii laterali ai unghiei şi a vârfului acesteia. 
  • 150 se foloseşte pentru a pili suprafaţa şi a modela unghiile. De asemenea, se poate utiliza pentru a combina vârful unghiei acrilice cu cea naturală şi a îndepărta neregularităţile înainte de aplicarea noului produs.
  • 180 se foloseşte pentru a pregăti unghia naturală înainte de aplicarea oricărui produs şi, de asemenea, în timpul manichiurii pentru a scurta sau modela marginea liberă naturală. 
  • 240 se utilizează pentru a pregăti unghiile înainte de aplicarea gelului UV.

Ghidul granularii bufferelor de unghii

La fel ca pilele, bufferele de unghii au şi ele numere. Totuşi, acestea sunt făcute din materiale mai delicate şi mai moi decât pilele şi se recomanda pentru a da strălucire unghiilor acrilice sau naturale. Pentru a da luciu unghiilor acrilice, se va începe cu cel mai mic număr de buffer şi se va creşte spre cel mai mare. 

100 / 180 este primul buffere care se utilizează pentru a da luciul unghiilor acrilice. Partea cu granulaţia 180 se poate folosi şi pentru a pregăti unghiile naturale înainte de aplicarea gelului UV. 

220 / 280 este al doilea buffer care se va folosi. Este util în timpul manichiurii pentru a elimina neregularităţile de pe unghiile naturale şi a uniformiza suprafaţa înainte de aplicarea ojei. De asemenea, se poate utiliza pentru a elimina zgârieturile de pe unghiile acrilice. 

600 / 4000 este bagheta magică care va da strălucirea deplină. Majoritatea mărcilor au o parte verde şi cealaltă albă, verdele fiind cel care creează strălucirea. 

Ce pilă de unghii ar trebui folosită pentru eliminarea gelului sau a acrilicelor?

Când îndepărtezi unghiile cu gel este esenţial să te asiguri că nu vei deteriora unghia naturală folosind o pilă prea grosiera. Cea mai potrivită pila pentru această operaţie este cea cu granulaţie medii, 100 / 180. Dacă îndepărtezi gelul înmuiat, este bine să foloseşti pila cu granulaţia 180 pentru a rupe stratul superior. Odată ce gelul este îndepărtat complet, poţi lustrui uşor unghia cu pila de granulaţie 180. 

Unghiile acrilice sunt mai dure decât cele cu gel, deci necesită un pic mai multă presiune. Vei putea folosi aceeaşi pilă 100 / 180, dar vei apăsa mai tare.  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter