(P) Trani, cel mai pitoresc oraș de coastă din Puglia

Publicat pe

Puglia își primește vizitatorii cu o istorie milenară, un amestec divin de influențe bizantine și mediteraneene și o atmosferă vie întreținută de numeroasele festivaluri sagre ce au loc pe toată durata verii, în întreaga regiune italiană… 

O vacanță în Puglia înseamnă atât experiențe culturale unice, cât și momente de relaxare la plajă, iar dacă ți-ai propus o astfel de vacanță, atunci trebuie să descoperi pitoreasca regiune a Italiei în noul sezon estival!

AeroVacanțe a lansat deja Ofertele Early Booking pentru 2020 la pachetele complete în Puglia ce beneficiază acum de tarife accesibile de la 426 euro/persoană. Sejururile de 7 nopți includ cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică!

Puglia este unul dintre cele mai pitorești locuri din Italia, ce a rămas cumva ancorat în trecut, tradiție și spiritualitate, dar care se mândrește cu o coastă spectaculoasă la Marea Ionică și Adriatică, Rezervații Marine și Parcuri Naționale, plus numeroase splendori arhitecturale în stil baroc. Sunt o mulțime de obiective și stațiuni pe care merită să le descoperi aici, iar Trani – pastelatul oraș de pe coasta stâncoasă a Mării Adriatice, aflat între Bari și Barletta, este unul dintre locurile spre care merită să-ți îndrepți atenția.

Muzeu în aer liber

Cu atmosfera sa de sat pescăresc, portul pitoresc, centrul vechi ticsit de monumente și clădiri baroce și micile golfulețe cu ape cristal, Trani îți oferă o incursiune completă în tradiția locală, dar în același timp te așteaptă să te răsfeți la plajă într-un decor completat perfect de stânci și peșteri calcaroase. 

Trani este un elegant orășel de coastă, nu foarte mare, pe care-l poți descoperi în tihnă la pas într-o singură zi. Dacă ești amator de artă barocă și romanică pierde-te pe străduțele umbrite de lămâi, în centrul vechi și descoperă-i secretele. 

Simbolul locului este Catedrala San Nicola Pellegrino, un dom romanic cu influențe maure aflat pe marginea apei, dincolo de care se întinde cea mai mare piață din Trani. La mică distanță de catedrală se află Castello Svevo, ce se numără printre cele mai importante structuri de apărare din sudul Italiei. Fortăreața comandată de Împăratul roman Frederick II datează din anul 1249, iar o lungă perioadă de vreme a servit ca închisoare, astăzi fiind un important centru de evenimente culturale din Puglia

Centrul istoric din Trani este compact, cu străduțe labirintice ce ascund o sumedenie de palate așa cum este elegantul Palazzo Caccetta, bisericuțe romanice precum Chiesa di Ognissanti ce poartă amprenta Cavalerilor Templieri, magazine, pizzerii și hoteluri boutique, având un farmec aparte care te cucerește rapid. 

Retrage-te la plajă!

Continuă plimbarea spre eleganta marină, unde se întinde Promenada Lungomare, o zonă romantică brodată pe o parte și de alta de lămâi și palmieri, unde se adună localnicii și turiștii deopotrivă de cum se lasă seara.  

După ce ai făcut turul cultural al orașului Trani, i-ai surprins atmosfera tradițională și te-ai delecta cu cele mai bune paste servite într-un restaurant deschis într-o veche moară de vânt, ziua se poate încheia excelent pe una dintre plajele sale: Lido Colonna sau Lido La Bussola, unele dintre cele mai bune fâșii de nisip alb din regiunea Puglia

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter