(P) Trei tipuri de decorațiuni care atrag energii pozitive în living

Publicat pe

Amenajarea locuinţe este o sarcină serioasă care are impact direct asupra sănătăţii fizice şi a stării de spirit. O locuință prea încărcată poate determina instalarea stărilor de anxietate și  tristeţe, pe când una minimalista este energizantă.

Vei petrece mai mult timp într-o încăpere caldă, decât în una întunecoasă, supraaglomerata. Canapeaua minimalista, comoda TV şi măsuţa de cafea pot fi vedete în orice living bine optimizat. Totuși pentru a aduce o pată de culoare şi pentru a crea un ambient ce atrage energii pozitive este nevoie să apelezi la accesorii. Ne vom opri atenția asupra a trei tipuri de decorațiuni: tablouri mandala, oglinzi, corpuri de iluminat.

Tablouri mandala – soluții  energizante pentru psihic

Mandalele sunt simboluri care reprezintă universul. Simetriile perfecte, culorile aprinse şi accentele concentrate asupra centrului sunt câteva dintre elementele care fac ca acestea să fie considerate instrumente terapeutice valoroase. Energiile pozitive ale acestora sunt accentuate prin echilibru vizual şi cromatic.  Tablourile nu sunt doar pată de culoare, dar şi instrumente care activează creierul îmbunătățind concentrarea.

Tablourile mandala pot fi incluse cu succes în orice tip de living, pentru că sunt foarte variate ca dimensiuni, coloristica şi formă. Sunt accesibile şi sunt alternative moderne ale tablourilor clasice.

Oglinzile  – luminozitate

Oglinzile sunt alte elemente decorative recunoscute pentru impactul estetic pe care îl au. Acestea au capacitatea de a crea senzația de spațiu, de a capta şi reflecta lumina, furnizând senzația de spațiu. Un living decorat cu oglinzi pare mare, amplul, aerisit. Oglinzile au depăşit statutul de obiecte funcționale şi sunt utilizate ca elemente decorative, fiind întregite cu rame de diferite forme şi mărimi sau compartimentate în moduri diverse, creând ansambluri complexe. 

Veioze şi lampadare – iluminare difuză

Niciun living nu este complet fără o iluminare corespunzătoare. Veiozele şi lampadarele sunt acele elemente care reușesc prin lumina difuză pe care o produc şi design deosebit să completeze un ambient primitor. Pot fi selectate lampadare şi veioze cu aspect minimalist, sau variantele moderne accentuate prin detalii metalice şi forme futuriste. 

Sursa de imagine: Dovido.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter