(P) Vacanță în Skiathos: cele mai interesante activități

Publicat pe

Una dintre cele mai atractive destinații de vacanță din Marea Egee, micuța și feerica insulă Skiathos este cea mai potrivită alegere pentru cei dornici de explorare. Cele peste 60 de plaje care mai de care mai spectaculoase te cuceresc de la prima vedere, iar diversitatea de atracții și oportunități de activități îți vor umple fiecare zi cu fotografii de pus în ramă. Tabloul este pictat în cele mai vii culori, de la marea turcoaz, plajele aurii, pădurile verzi de pin și casele albe decorate cu flori roz de bougainvillea. 

Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță plină de activități pe toate gusturile, mai sigură și mai ferită decât alte insule elene, poți rezerva acum un sejur în Skiathos de la AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din București ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 320 euro/persoană

Shopping și relaxare pentru toți

Skiathos se bazează în cea mai mare parte pe turism, astfel că insula este dezvoltată în toate direcțiile pentru a satisface toate gusturile și nevoile oaspeților săi. Plajele din partea de sus se mândresc cu centrele de sporturi nautice ce oferă o mare diversitate de atracții, de la tobogane la banane, parapantă și ski nautic. Vei găsi aici și centre de scufundări, care oferă cursuri și excursii către insulele din apropiere, pentru a explora viața marină plină de culoare. 

Zona rurală luxuriantă a insulei Skiathos oferă numeroase opțiuni de drumeții. Vechile poteci care traversează insula îți poartă pașii spre plaje retrase, vechi mănăstiri și dealuri cu priveliști uluitoare asupra Mării Egee. În Koukounaries se găsește și un centru de călărie, care oferă excursii de-a lungul coastelor atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

Capitala Skiathos Town este paradisul iubitorilor de cumpărături. Cele mai multe magazine sunt situate pe strada principală a orașului, Papadiamantis, și au cele mai variate tematici. Magazine cu produse locale, magazine de încălțăminte, haine de firmă sau bijuterii, galerii de artă, librării, magazine cu suvenire sau magazine cu delicatese. De toate pentru toți. 

Idei de pelerinaj în Skiathos

Chiar dacă nu este una dintre cele mai populare activități în vacanță pe o insulă fermecătoare din Grecia, în Skiathos are succes și turismul religios. Descoperă edificii de cult atractive, cu mare însemnătate istorică pentru localnici. Mănăstirea Kounistra, adăpostită într-o zonă muntoasă cu vegetație luxuriantă, a fost construită în secolul XVII, după ce un călugăr ascet a găsit icoana Fecioarei Maria legănându-se într-un pin din apropiere. Considerată făcătoare de minuni, icoana este astăzi găzduită de Catedrala din Skiathos Town. În afară de legenda interesantă, vizitatorii sunt uimiți și de iconostasul din lemn și de frescele fascinante din secolul XVIII. 

Catedrala din capitala insulei, numită Biserica Trei Ierarhi, a fost construită în anul 1846 și iese în evidență de la depărtare prin clopotnița înaltă. Și această biserică adăpostește câteva icoane deosebite, fin pictate de artiști talentați. De-a lungul vremii, aici au ținut liturghia figuri religioase importante, printre care și preotul Adamantios, tatăl faimosului scriitor Alexandros Papadiamantis. 

Mănăstirea Evangelistria, situată la 5 km distanță de Skiathos Town, se găsește în mijlocul unei zone cu vegetație bogată alcătuită din păduri de pini și brazi. Construită la începutului secolului XIX, acest edificiu are nu doar importanță religioasă pentru insulă, ci și una istorică deosebită. Mănăstirea a contribuit la Războiul Grec de Independență, oferind adăpost luptătorilor și refugiaților, precum și bani pentru sprijinul economic al revoluției. În același timp, aici a fost țesut și binecuvântat primul steag grecesc, drapelul cu crucea albă pe fond albastru. 

de Geanina Ichim

Sursa foto: shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter