Plante care absorb umiditatea

Publicat pe

Plante care absorb umiditatea. De multe ori, umezeala din locuință ne poate da serioase bătăi de cap și poate conduce chiar și la probleme de sănătate. Apariția mucegaiului e un semn că trebuie să faci o schimbare, pentru a nu lăsa ca situația să se înrăutățească. Pe lângă dezumidificatoarele, și plantele pot reprezenta o variantă utilă. Iată ce plante absorb umiditatea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Plante care absorb umiditatea. Mulți oameni se confruntă cu umiditatea în exces în locuință. Cel mai mare semn e reprezentat de apariția mucegaiului. De cele mai multe ori, această problemă se produce în zonele calde și umede. Pentru a o combate, de-a lungul timpului au apărut diverse soluții, cum ar fi dezumificatoare. Ei bine, și plantele te pot scăpa de umezeală. Trebuie doar să știi pe care să le alegi.

Plante care absorb umiditatea. Așadar, dacă nu ai un dezumificator la îndemână, poți ajuta la scăderea umidității din casă prin folosirea plantelor. Majoritatea dintre ele prelucrează o parte din umezeala din aer prin frunzele lor. Însă, unele plante s-au dovedit a fi foarte eficiente referitor la această metodă și și își obțin o mare parte din umezeală prin frunzele lor, scrie libertatea.ro.

Citește și: Mesaje de Valentines Day pentru iubit sau iubită

Citește și: Zodie februarie.Ce zodie ești dacă te-ai născut în februarie

Citește și: Ce înseamnă când te mănâncă palma.Superstiții străvechi

Citește și: Mesaje de mulțumire pentru prieteni, părinți și partener

Plante care absorb umiditatea

Plante care absorb umiditatea. Plantele pot fi considerate un „dezumificator natural'. Nu toate te pot ajuta să scapi de umezeală, astfel că trebuie să le alegi cu atenție pe cele potrivite. Prin folosirea lor, poți reduce umezeala ambientală suplimentară din propria locuință și stopa dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor.

Plante care absorb umiditatea – Crinul Păcii

Crinul Păcii ajută la scăderea nivelului de umiditate din aer. Asta pentru că, indiferent de irigare, poate reduce, umezeala din aer prin frunze. Pentru a înflori, ea are nevoie de puțin soare. Deși nu e o plantă „pretențioasă', trebuie să știi că e puțin toxică, atât pentru oameni, cât și pentru animale, odată ingerată.

Plante care absorb umiditatea – Ferigă

Și ferigile pot fi o variantă. Acesta pot absorbi umezeala resimțită în aer. În plus, ajută la realizarea unui echilibru unor niveluri de umiditate cu scopul de a crea un mediu mai confortabil în locuință. Pentru a rezista, au nevoie de lumină solară indirectă, dar și de pământ umed.

Plante care absorb umiditatea – Palmier

De asemenea, și palmierii te ajută să scapi de mucegai. În general, acest tip de plantă are frunze de ceară și tulpini grele. Astfel, ea poate obține și reține apa resimțită în aer și implicit reduce umezeala. În plus, se îngrijesc foarte ușor. Solul trebuie păstrat umed, dar să nu le dai palmierilor apă în exces. Lumina zilei e benefică, însă soarele le poate arde frunzele.

Plante care absorb umiditatea – Orhidee

Orhideele pot reduce cu ușurință umiditatea din interiorul casei. Aceste plante pot dobândi substanțe nutritive și atrag umiditatea din aerul aflat în apropiere. Așadar, nu ar trebui să-ți lipsească din locuință.

Plante care absorb umiditatea – Planta păianjen

Plantele păianjen sunt acele plante care au frunzele curbate elegant, cu un aspect spectaculos. Ele se pot adapta la diferite condiții. Pot trăi chiar și cu lumină slabă. Acestea pot eradica aproximativ 90% din contaminanții aerului din locuința ta, mai scrie sursa menționată.

Plante care absorb umiditatea – Tillandsia

O plantă de interior este și Tillandsia. Aceste plante vor trăi mult dacă sunt pozitiționate în fața unei ferestre cu soare din belșug. De asemenea, trebuie udate de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. În general, ele depind de substanțele nutritive și de umezeala din aer pe care le absorb cu ajutorul frunzelor.

Plante care absorb umiditatea – Cactus

Cactusul ajută la reținerea apei din aer și sunt o variantă utilă petru scăderea umidității. În plus, acest tip de plantă poate crește și cu puțină apă, deoarece poate înflori chiar și în deșerturi. De obicei, cactușii au tulpini puternice și niște frunze păroase.

Plante care absorb umiditatea – Iedera engleză

Mai puțin cunoscută, dar foarte utilă e iedera engleză. Aceasta are capacitatea de a elimina bacteriile care se găsesc în diferite spații umede. Iedera engleză e ușor de îngrijit. Nu are nevoie de multă lumină naturală, însă trebuie să-i păstrezi solul umed pentru a crește.

Sursă foto: Pixabay

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă