Psihologii atenționează: infidelitatea emoțională e la fel de serioasă ca infidelitatea sexuală

Publicat pe de Catalina Cristescu

Doar am vorbit, nici nu am atins-o! La prima vedere trecem mai ușor peste infidelitatea emoțională, dar durerea e aceeași. În plus, infidelitatea emoțională e mai periculoasă decât o aventură de-o noapte.

Ce este infidelitatea emoțională? Pai o stare de îndrăgostire fără contact fizic, iar mediul online ajută din plin.

Există atracție sexuală, deschidere emoțională, împărtășirea gândurilor, ideilor, problemelor, vulnerabilităților, mici banalități de peste zi, fantezii sexuale discutate și câte și mai câte.

Infidelitatea emoțională presupune o conexiune mentală și emoțională care evident afectează relația din lumea reală.

Chiar dacă nu faci sex cu altcineva, când ești infidel la nivel emoțional ajungi să te închizi și să te detașezi de cel de acasă.

Citește și:

Motive psihologice pentru care bărbații sunt fascinați de sexul în trei

Sex când ești însărcinată? De ce unele femei nici nu vor să audă de asta!

Capcana e cu atât mai mare cu cât în povestea online ai tendința să-l idealizezi pe celălalt, să proiectezi pe el imaginea partenerului perfect.

Avantajul aparent al celui care înșeală? Se simte mai puțin vinovat întrucât ceea ce face nu e adulter clasic, dar situația lui e aceeași, iar motivele pentru care înșelăm sexual sunt identice cu cele pentru care înșelăm emoțional.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter