Trecutul neștiut al Marianei Zaharescu, ”vocea de aur” de la Teleenciclopedia. A murit lăsând în urmă o viață tumultuoasă

Publicat pe
Trecutul neștiut al Marianei Zaharescu, 'vocea de aur' de la Teleenciclopedia. A murit lăsând în urmă o viață tumultuoasăTrecutul neștiut al Marianei Zaharescu, 'vocea de aur' de la Teleenciclopedia. A murit lăsând în urmă o viață tumultuoasă

Mariana Zaharescu, vocea de aur pe care ai ascultat-o o viață la 'Teleenciclopedia', a murit la 87 de ani. Una dintre cele mai longevive vedete TVR a lăsat în urmă un trecut complicat, marcat inclusiv de probleme cu Securitatea în perioada comunistă.

Mariana Zaharescu, posesoarea celei mai inconfundabile voci de la „Teleenciclopedia', a murit, lăsând în urmă 43 de ani de activitate pentru celebra emisiune de la TVR1. Dacă după chip nu o știa aproape nimeni, era de ajuns să rostească un singur cuvânt pentru a o recunoaște.

Cum s-a angajat Mariana Zaharescu la Teleenciclopedia

Mariana Zaharescu s-a angajat la TVR în anul în care și-a început activitatea televiziunea, în 1956. Primul Revelion transmis de TVR a fost prezentat de ea, fiind ulterior cooptată și în echipa buletinului de știri al vremii.'Vocea de aur' a povestit pentru Jurnalul Național cum a ajuns să lucreze în televiziune. 'Am participat la concurs și l-am câștigat. Cred că am fost aleasă datorită tinereții mele și a vocii pe care o am. Nu o luați ca pe o lipsă de modestie, însă am fost numită Vocea de aur', a povestit femeia.

 Mariana Zaharescu pe lista neagră a Securității din cauza unui italian

Cariera în televiziune din postura de crainică a fost însă întreruptă o perioadă lungă, din cauză că sora sa s-a căsătorit cu un italian și a fugit din țară. 'Era pe vremea comunismului. Așa ceva era împotriva regimului. Este lesne de înțeles că n-a mai durat mult și Securitatea mi-a făcut dosar, urmând apoi excluderea din televiziune', a relatat tot pentru Jurnalul Național celebra voce, care a revenit la televiziune în 1965, anul în care a debutat la Teleenciclopedia.

Foto: captură video, TVR, emediabacau.ro, Libertatea

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter