Psihologii te sfătuiesc să nu faci asta! Comportamentul care în 93% din cazuri duce la divorț

Publicat pe de Catalina Cristescu

Sigur că în orice cuplu există certuri, dar nu acesta este semnalul de alarmă! Comportamentul care în 93% din cazuri duce la divorț! 

Cine este 100% de acord cu partenerul de viață? Sau cine nu l-ar fi trimis măcar o dată cu tot cu bagaje la mama lui acasă?

Viața nu este lipsită de probleme, iar în cuplu provocările sunt inerente. Contează însă cum le depășești.

Ai auzit de fenomenul de castrare psihologică? Asta se întâmplă când femeia domină bărbatul, îl deposedează de masculinitate.

Desigur efectele apar la un moment dat… chiar și cel mai submisiv bărbat ajunge să se simtă frustrat și să elibereze cumva această frustrare ce va sabota relația.

Citește și:

Beneficiile mișcării: de cât sport ai nevoie ca să te simți fericit

Cum îți dai seama că e bun în pat, fără să vă dezbrăcați

Unele femei sunt foarte critice, foarte cicălitoare, extrem de defensive (chiar și până la agresivitate sau scandal monstru) iar toate aceste comportamente lezează semnificativ sănătatea cuplului.

Însă lovitura de grație este disprețul! Studiile arată că acele căsnicii unde critica, acuzele sunt asociate cu disprețul ajung la divorț în 93% din cazuri.

Crezi că ai aceste tipare comportamentale? Este timpul să le remediezi. De vină este partenerul? Din cauza lui ajungi să te porți așa?

Acțiunile sau vorbele lui îți activează de fapt niște răni profunde, care nu au legătură cu el, și te fac să reacționezi disproporționat.

 

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter