Relaxare fără griji: cum să te simți confortabil când mergi la plajă

Publicat pe

Este vremea perfectă pentru plajă, însă multe femei au stări de anxietate când se gândesc la timpul petrecut pe litoral ori la piscină. Fie că nu se simt încrezătoare în corpul lor, fie nu știu să își pregătească bagajul perfect pentru vară, stresul dinaintea vacanței se resimte, de multe ori, și în timpul concediului.

Confortul este important în vacanță și nu trebuie să aștepți să ai un corp precum al modelelor Victorias Secret pentru a te bucura de timp de calitate la plajă. Este adevărat că un stil de viață echilibrat pe parcursul întregului an și un program de exerciții fizice cu câteva luni înainte de concediu îți pot da mai multă încredere în corpul tău, însă nu este o cerință obligatorie pentru a te simți bine în pielea ta în această vară.

Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva trucuri care îți pot face concediul mai plăcut.

Îmbrățișează stilul de vară

Vara este cea mai bună perioadă să fii îndrăzneață cu lookul tău. Dacă vrei o schimbare, nu mai aștepta o ocazie specială să faci acest lucru. Modifică-ți coafura ori culoarea părului, alege să porți un costum de baie extravagant, care să îți evidențieze calitățile, sau poartă acel ruj roșu aprins pe care nu îndrăznești să îl încerci în zilele obișnuite. Nu te teme să te distrezi și adoptă atitudinea potrivită pentru relaxare. Este important să fii încrezătoare și să îți accepți corpul, chiar dacă ți se pare că nu ai acel „summer body pe care vedetele îl afișează. Pune în bagajul de vară costume de baie în care te simți bine, papuci de plaja comozi, pentru plimbările lungi pe malul mării, pălării și ochelari, care să te ajute să îți creezi un look inedit, și, cel mai important, crema cu factor de protecție solară ridicat, astfel încât să îți protejezi pielea.

Învață să îți apreciezi corpul

De multe ori, este de ajutor să îți construiești o imagine plăcută a corpului tău, să înveți să îl apreciezi și să depășești rușinea de a te afla pe plajă. Gândește-te la aspectele pozitive, la părțile corpului care îți plac, fie că e vorba de zâmbetul tău, de ochii tăi, de abdomenul ori de picioarele tale. Când te concentrezi asupra lucrurilor pentru care ești recunoscătoare, vei avea o atitudine pozitivă și nu vei mai avea gânduri negre în ceea ce privește corpul tău.

Amintește-ți că nu ești singură

Oricât de mult se vorbește în mass-media ori pe rețelele sociale despre corpul perfect pentru plajă, majoritatea oamenilor au anumite părți ale corpului care îi fac să se simtă nesiguri în privința aspectului lor. Conștientizând faptul că sunt și alte persoane care se simt nesigure și care și-ar dori să modifice anumite lucruri la corpul lor vei accepta mai ușor faptul că perfecțiunea nu există și mai important decât felul în care arăți este modul în care te simți. În plus, în majoritatea cazurilor, multe dintre aparentele probleme sunt doar în mintea ta.

Așadar, în loc să te concentrezi asupra felului în care arăți, mută-ți atenția asupra vremii superbe, asupra brizei mării și a peisajului extraordinar. Oferă-ți ocazia de a te relaxa și bucură-te din plin de momentele relaxante din vacanță, fără să lași frustrările să îți acapareze mintea.

Sursă foto: Dudarev Mikhail/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Hervis

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter