Se poate ajunge la divorț! Ce să discutați înainte să vă căsătoriți

Publicat pe de Catalina Cristescu

Infidelitatea nu este principala cauză pentru care oamenii se despart! Există niște conflicte care e foarte probabil să ducă la divorț. Iată care sunt subiectele de la care vă certați așa de intens.

Într-un cuplu contează sexul, comunicarea, să petreceți suficient timp împreună (de calitate), însă dacă nu aveți aceleași valori morale sau aceleași principii solide despre ce e rău sau bine în viață… lucrurile nu vor merge grozav.

Iar după ce vă căsătoriți lucrurile se complică și mai mult prin apariția diferitelor responsabilități și a copiilor. Așa că înainte de a spune da la primărie, lămuriți-vă asupra acestor aspecte. Pentru a nu spune da și la divorț.

Citește și:

Semne că îl vezi mai mult decât pe un prieten cu beneficii

Limbajul corporal al oamenilor de succes. E chiar util să îi imiți

Discutați despre bani

Asta nu vă face materialiști sau interesați de veniturile celuilalt. Dar stabiliți cât contribuiți la bugetul comun, cine ce facturi plătește, cum faceți economiile, dacă puneți bani deoparte și individual.

Probabil că nu aveți salariile egale și e important să stabiliți niște reguli de comun acord în ceea ce privește finanțele. De la bani apar nenumărate conflicte și e bine să eliminați de acum norii îndoielii.

Stabiliți cum educați copiii

Dar ce sens are să vorbim despre asta acum? Vedem ce facem când apare copilul! Sună cunoscut? Abordarea aceasta nu e tocmai sănătoasă. Fiecare are o perspectivă proprie asupra educației, plus că venim din familie cu anumite idei despre parenting.

De câte ori nu ai văzut copii debusolați pentru că părinții se contrazic asupra educației, limitelor? Sau conflicte uriașe între părinți pentru că unul crede că rezolvi totul cu bătaia?

Creați limite clare pentru părinți

Tatăl ei nu te lasă să fii bărbatul în casă? Mama lui e prea băgăcioasă? Are o soră foarte posesivă căreia parcă i-ai luat jucăria?

Sigur, fiecare își iubește familia de origine, și e firesc ca aceasta să fie implicată în viața voastră, dar depinde în ce grad!

 

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter